Mondialul sud-african, cel mai profitabil turneu din istoria FIFA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un studiu al Pricewaterhouse Coopers (PwC) arată că Mondialul din Africa de Sud a adus forului mondial un profit de patru miliarde de dolari, acesta fiind şi cel mai de succes turneu organizat vreodată de FIFA.

FIFA a înregistrat un profit de 29 de miliarde de ranzi (patru miliarde de dolari) după Mondialul din Africa de Sud, această sumă fiind cu 25% mai mare decât cea obţinută de organizaţia prezidată de Sepp Blatter la CM 2006, gazduită de Germania. 95% din profitul obţinut de FIFA după Cupa Mondială din Africa de Sud va asigura bugetul operaţional al organizaţiei în următorii patru ani, informează hotnews.ro.

O mare parte a profitului FIFA a venit din vânzarea biletelor, aproape trei milioane de oameni asistând la meciurile din cele nouă oraşe gazdă, preţul mediu al unui bilet fiind de 1.700 ranzi (208 dolari). FIFA a estimat că profitul obţinut din bilete este de 5.1 miliarde de ranzi (aproximativ 700 milioane de dolari). Această cifra este mai mare decât toate veniturile combinate obţinute din vânzarea biletelor, pentru toate sporturile din Africa de Sud.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite