Mondialul se vede mai bine de la înălţime!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din cauza climei din Africa de Sud, unde este iarnă acum, majoritatea echipelor participante la turneul final şi-au stabilit stagii de pregătire în munţi. Francezii şi italienii şi-au început cantonamentele din Alpi, în timp ce englezii au făcut deja cunoştinţă cu zonele muntoase din Austria.

Pentru jucătorii care activează în Europa, Mondialul din Africa de Sud va fi unul inedit şi din punct de vedere al condiţiilor atmosferice. Paradoxal, deşi Africa este continentul cu clima cea mai ridicată de pe glob, ţara organizatoare a turneului final de luna viitoare are un statut aparte. În această perioadă a anului, considerată iarnă în Africa de Sud, temperaturile ajung ziua în jurul valorii de 20 de grade Celsius, pentru a coborî în cursul serii spre zero grade!

Aşadar, un obstacol neaşteptat pentru echipele care vor evolua în ultimul meci al zilei, de la ora 21.30. Mai mult, nopţile reci vor fi completate de altitudinile diferite pe care jucătorii vor fi nevoiţi să le suporte. Astfel, de la Cape Town, oraş situat aproape de nivelul mării, la Johannesburg e o diferenţă de nivel de aproape 1.700 de metri.

Brazilienii se adaptează la faţa locului

Acestea sunt motivele pentru care, cu mai puţin de trei săptămâni înainte de startul Mondialului, majoritatea participantelor au ales să-şi încarce bateriile în zonele montane din Europa. Este şi cazul Franţei, viitoarea noastră adversară din preliminariile Euro 2012, Ribery şi compania lăsând impresia că se pregătesc pentru Olimpiada de Iarnă.

La fel a procedat campioana mondială Italia, care a ajuns la Sestriere, o renumită staţiune de schi, dar şi Anglia sau Spania, care au ales munţii din Austria ca bază de antrenament. În schimb, face notă discordantă Brazilia. Pe lângă faptul că nu au programat vreun amical pre-Mondial, sud-americanii se află deja în Africa de Sud, preferând o acomodare la faţa locului.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite