Salt spre Mondiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Salt spre Mondiale
Salt spre Mondiale

Germania, cu o victorie la Moscova, Italia, cu un egal scos în Irlanda, şi Danemarca s-au calificat la Cupa Mondială din 2010. Ballack şi compania au suferit enorm la Moscova, Squadra Azzurra a fost salvată de Gilardino, în timp ce danezii au trimis Suedia lui Ibrahimovici aproape de eliminare.

Pe un „Lujniki” arhiplin, ruşii olandezului Hiddink au început tare meciul cu nemţii, ştiind că doar o victorie le putea aduce calificarea directă. Astfel, în prima repriză, lovitura liberă executată de Zhirkov a trecut puţin peste poartă, iar Bistrov a ratat incredibil din mijlocul careului. Şi cum nemţii se pricep de minune să răzbune ocaziile, au deschis scorul la puţin timp după imensele şanse de gol ale gazdelor, prin oportunistul Klose, servit excelent de o combinaţie între Özil şi Podolski.

Ruşii au jucat mai bine şi în repriza secundă, au sperat până la final, însă arbitrul Busacca le-a refuzat două penaltyuri clare. Centralul elveţian l-a eliminat în compensaţie pe Boateng în minutul 70, dar Germania a ştiut să gestioneze până la final golul lui Klose, devenind a 13-a echipă calificată la Mondialul din 2010.

A 14-a a venit de la Copenhaga, acolo unde Danemarca a trecut de rivalii suedezi cu 1-0 şi i-a lăsat pe Ibrahimovici şi Cristiano Ronaldo să se lupte pentru „colacul de salvare” numit baraj. Puţin mai târziu, în Irlanda, italienii au fost conduşi cu 1-0 şi 2-1, dar colegul lui Mutu de la Fiorentina, Gilardino, a trimis Squadra lui Lippi la Mondiale şi pe britanici la baraj.

Turcia, Cehia şi Croaţia rămân acasă!

Alături de România, alte trei naţiuni importante ale fotbalului european şi-au compromis şansele de a se califica la Mondiale. Echipa lui Slaven Bilici a fost eliminată în proporţie de 99 la sută fără să joace, după eşecul Angliei cu Ucraina (0-1), căreia i-a mai rămas doar sarcina de bate Andorra miercuri pentru a prinde barajul.

Tot de o minune are nevoie şi Cehia, adică de un eşec al Sloveniei în San Marino! În schimb, turcii sunt matematic în afara turneului final, surprinzătoarea Bosnie (2-0 în Estonia) asigurându-şi locul secund în grupa câştigată la pas de Spania.

Echipe deja calificate

-Africa de Sud (ţară-gazdă)
-Olanda
-Spania
-Anglia
-Brazilia
-Paraguay
-Ghana
-Japonia
-Coreea de Sud
-Australia
-Coreea de Nord
-Danemarca
-Germania
-Coasta de Fildeş
-Serbia
-Italia

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite