Brazilia e la Mondiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Brazilia e la Mondiale
Brazilia e la Mondiale

Selecao şi-a asigurat prezenţa la turneul final din Africa de Sud în cel mai dulce stil, victorie cu 3-1 pe terenul marii rivale, Argentina. După această victorie, Brazilia a ajuns la 18 meciuri consecutive fără înfrângere, din care ultimele zece sunt victorii pe linie. În schimb, Argentina este în pericol să rateze calificarea.

Maradona a mutat meciul cu Brazilia la Rosario, pe un stadion cu tribunele „în buza” gazonului, tocmai pentru a mări presiunea pe umerii marilor rivali.

O decizie pe placul lui Messi, care s-a născut şi a crescut în oraşul cu pricina. Numai că brazilienii nu au fost câtuşi de puţin impresionaţi de vacarmul suporterilor şi nici de statistica „pumelor”, care spuneau că Argentina nu a mai pierdut de 16 ani un meci de calificare pe teren propriu.

Fundaşul Luisao şi atacantul Luis Fabiano au închis gura rivalilor până la pauză.  Echipa lui Maradona  a avut un moment de tresărire la superşutul lui Datolo, fotbalist pe care Steaua şi CFR Cluj puseseră ochii într-o vreme, însă Kaka, cu o pasă briliant spre acelaşi Luis Fabiano, a calmat iar tribuna. 3-1 pentru Brazilia, care devine a şaptea echipă calificată sută la sută la CM.

În schimb, Argentina şi-a complicat viaţa. Pentru Maradona, ameninţat cu demiterea, urmează un meci în Paraguay, iar un eventual insucces ar putea coborî trupa lui El Pibe D’Oro până pe locul şase!

Cristiano Ronaldo rămâne acasă?

Portugalia şi-a pus în mare pericol şansele de a participa la Campionatul Mondial, după ce a reuşit doar o remiză pe terenul Danemarcei.

Lusitanii au avut o sumedenie de ocazii, mai ales prin Cristiano Ronaldo, dar nordicii au fost cei care au deschis scorul, după reuşita lui Bendtner, de la Arsenal. Golul lui Liedson a mai îndulcit puţin seara portughezilor, însă pentru ei urmează clipe grele. Trebuie să bată Ungaria de două ori şi apoi să spere că Danemarca şi Suedia nu îşi vor da mâna pentru un rezultat reciproc avantajos. 

Kaladze, două autogoluri pentru Italia

Omul care joacă de opt ani la AC Milan, căpitanul georgian Kakha Kaladze, a întins o mare mână de ajutor Italiei în meciul de sâmbătă.

În zece minute, fundaşul a marcat două autogoluri imparabile pentru portarul Lomaia. Mai întâi, a deviat cu capul sub transversală un şut al lui Palombo, apoi a reluat cu latul din interiorul careului o centrare a lui Zambrotta. 

Echipe calificate deja la Mondiale

Brazilia
Australia
Coreea de Nord
Coreea de Sud
Japonia
Olanda
Africa de Sud

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite