Bătălia pentru Mondiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bătălia pentru Mondiale
Bătălia pentru Mondiale

Meciurile din acest weekend pot fi decisive în lupta pentru un loc în Africa de Sud. Preliminariile pentru Campionatul Mondial din Africa de Sud intră pe ultima sută de metri.

Până acum, se cunosc şase echipe calificate la CM, respectiv, Australia, Japonia, Coreea de Nord, Coreea de Sud, Olanda şi Africa de Sud, ca ţară organizatoare.

Celor şase echipe care şi-au asigurat biletele pentru cea mai importantă competiţie inter ţări, li se vor adăuga alte 26 de formaţii. Pentru unele dintre acestea, meciurile din acest weekend se pot dovedi decisive.

Peseiro e la baraj

Asia a fost primul continent care s-a grăbit să îşi aleagă reprezentantele în Africa de Sud: Coreea de Nord, de Sud, Japonia şi Australia (care îşi joacă meciurile de calificare în zona Asiei). Arabia Saudită a lui Jose Peseiro joacă un meci de baraj cu Bahreinul, urmând ca apoi câştigătoarea din acest meci să intre într-un nou baraj, cu Noua Zeelandă.

Cum se merge mai departe din Europa

Din cele 32 de echipe care vor participa la Campionatul Mondial din Africa de Sud, 13 vor veni de pe Bătrânul Continent. Astfel, câştigătoarele celor 9 grupe se vor califica direct. Cele mai bine clasate opt echipe de pe locul doi vor juca un meci de baraj, tur-retur, în urma căruia încă patru echipe îşi vor cumpăra bilete spre Africa de Sud.

Pentru a stabili care este echipa cea mai prost clasată de pe locul doi, dintre cele nouă grupe, ordinea criteriilor de departajare este următoarea: numărul de puncte obţinut cu primele cinci clasate, golaverajul, golurile marcate, golurile marcate în deplasare, numărul de cartonaşe primate, tragera la sorţi.

image
image
image
image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite