TUPEU: Drogba - "Coasta de Fildeş poate câştiga Cupa Mondială 2010"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
TUPEU: Drogba - "Coasta de Fildeş poate câştiga Cupa Mondială 2010"
TUPEU: Drogba - "Coasta de Fildeş poate câştiga Cupa Mondială 2010"

Internaţionalul ivorian al lui Chelsea Londra, Didier Drogba, a afirmat, luni, că turneul final din Africa de Sud reprezintă o mare provocare pentru Costa de Fildeş şi spune că el şi colegii săi de la naţională se gândesc chiar la câştigarea Campionatului Mondial, informează site-ul FIFA.

"Trebuie să spun că întrecerea de anul viitor reprezintă o adevărată provocare pentru reprezentativa Coastei de Fildeş. Încă de pe acum suntem extrem de motivaţi şi nu vom merge acolo să facem figuraţie, ci să intrăm în istorie. Chiar dacă nu ştim cine vor fi viitoarele noastre adversare, acest aspect ne interesează mai puţin, pentru că suntem o echipă matură, care practică un fotbal foarte bun. Suntem conştienţi că vom juca pentru milioane de africani, ceea ce ne motivează şi responsabilizează suplimentar. Coasta de Fildeş poate câştiga Cupa Mondială 2010", a spus atacantul în vârstă de 31 de ani.

Drogba şi-a exprimat părerea despre ce va însemna prima ediţie a unui Campionat Modial de fotbal organizat pe continentul negru: "Cred că este o oportunitate pentru toţi africanii să arate că pot fi în rând cu celelalte popoare. De asemenea, mai ştiu că o competiţie precum Cupa Mondială va schimba multe dintre stereotipurile şi părerile preconcepute pe care le au oamenii, în general, despre Africa. Sunt sigur că foarte multe persoane îşi vor schimba părerea despre acest continent frumos".

Naţionala Coastei de Fildeş este a doua ţară africană, după Ghana, care a obţinut deja calificarea la turneul final din Africa de Sud. Astfel, reprezentativa "elefanţilor" va juca pentru a doua oară consecutiv la un Campionat Mondial, după cel din Germania (2006)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite