Mondial fără vedete în Africa de Sud?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mondial fără vedete în Africa de Sud?
Mondial fără vedete în Africa de Sud?

Argentinianul Messi, portughezul Cristiano Ronaldo şi suedezul Ibrahimovici îşi joacă azi ultima şansă de calificare la turneul final. În afara Serbiei, alte 14 naţionale îşi pot asigura un loc la turneul final din Africa de Sud după meciurile de la acest sfârşit de săptămână.

Campionatul Mondial de anul viitor riscă să devină o competiţie lipsită de vedete. Strălucitori la echipele lor de club, concurenţi în fiecare an pentru Balonul de Aur, fotbalişti precum Messi, Cristiano Ronaldo sau Zlatan Ibrahimovici îşi joacă astăzi ultima şansă de fi prezenţi în Africa de Sud cu naţionalele lor.

Penultima rundă a preliminariilor programează mai multe confruntări pe muchie de cuţit, în special în zona europeană, acolo unde patru din cele opt grupe propun meciuri între primele două clasate. Iată care sunt punctele de interes din etapa de astăzi  a preliminariilor Campionatului Mondial din 2010:

Rusia sau Germania?

Practic, întâlnirea de la Moscova este finala grupei a 4-a, un egal avantajându-i pe nemţi. Astfel, armata rusă, condusă de „generalul” Hiddink şi de “locotenenţii” Arşavin, Pogrebniak şi Pavliucenko, va căuta victoria încă din primele minute, încercând să profite de slăbiciunile din defensiva alb-negrilor şi de lipsa de experienţă a portarului Rene Adler, aflat la doar a şasea selecţie.

Tensiune în Scandinavia

Meciurile dintre cele două echipe sunt totdeauna un eveniment în Peninsula Scandinavică, mai ales dacă miza este calificarea la Mondiale. Dacă bat, danezii îşi asigură matematic primul loc, în timp ce o victorie a naţionalei lui Ibrahimovici înseamnă în proporţie de peste 90 la sută calificarea Suediei, care în ultima etapă joacă acasă cu paşnicii albanezi.

Slovacia, la un egal de istorie

Deşi stadionul de la Bratislava are doar 30.000 de locuri, pentru meciul cu Slovenia au fost 160.000 de cereri de bilete! De înţeles, ţinând cont că un egal trimite Slovacia în premieră la un turneu final. Interes enorm şi în Irlanda, acolo unde “verzii” italianului Trapattoni primesc vizita squadrei azzurra, pentru care un punct înseamnă calificare.

image

Cristiano Ronaldo  Foto: Epa   

Emoţii pentru Maradona

De aceea e frumos fotbalul! Cei mai valoroşi jucători din lume tremură încă la gândul că vara viitoare vor vedea la televizor turneul final. Portugalia lui Cristiano Ronaldo trebuie să bată Ungaria şi să aştepte un eşec sau un egal al Suediei pentru a spera la baraj. De partea cealaltă a globului, Leo Messi şi “pumele” lui Maradona au ajuns la scadenţă: orice alt rezultat decât victorie cu Peru înseamnă eliminare.

Croaţia se roagă de Anglia

În preliminariile Euro 2008, Anglia era eliminată după o înfrângere “acasă” cu Croaţia. Acum, roata s-a întors, est-europenii ajungând la mâna britanicilor. Cu calificarea adjudecată, Anglia trebuie să nu piardă în Ucraina pentru ca trupa lui Slaven Bilici să spere în continuare la baraj! Ţintă de care este extrem de aproape Bosnia, una dintre surprizele plăcute ale preliminariilor.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite