Moment de răscruce pentru CFR Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă învinge azi pe Bordeaux, campioana României îşi va asigura, în mare parte, locul trei în grupă. Rezultatul partidei de la Cluj va influenţa puternic parcursul ambelor echipe.

„Este un meci deosebit de important, care are şanse mari să definitiveze clasamentul grupei”, a declarat antrenorul CFR-ului, Maurizio Trombetta, înaintea meciului din această seară cu Bordeaux. Rezultatul jocului este extrem de important pentru ambele echipe.

 În cazul unei victorii, CFR Cluj îşi va asigura în proporţie de 90 la sută locul trei şi, implicit, calificarea în 16-imile Cupei UEFA. Clujenii ar acumula şapte puncte, cu patru puncte mai mult decât Bordeaux, care ar trebui să obţină o victorie şi un egal din meciurile cu AS Roma şi Chelsea, pentru a mai spera, teoretic, la locul trei.

Victoria CFR-ului ar fi cu atât mai preţioasă cu cât Roma ar pierde astăzi pe teren propriu în faţa lui Chelsea. Astfel, şansele clujenilor la locul doi ar creşte la 70 la sută, totul depinzând de partida directă de peste trei săptămâni CFR – AS Roma.

„Nu trebuie să pierdem”

În cazul unei remize, se păstrează diferenţa de un punct, astfel că şansele CFR-ului la locul trei rămân reale, dar scad la 60 la sută, iar locul doi ar fi destul de departe. Trombetta, antrenorul CFR-ului, a atras atenţia asupra pericolului reprezentat de un eşec în această seară: „Există un punct diferenţă între noi şi Bordeaux şi, din această cauză, este foarte important să nu pierdem”.

O înfrângere ar duce CFR-ul la două puncte în spatele lui Bordeaux. Calificarea de pe locul doi ar fi practic compromisă, iar şansele la locul trei ar scădea la 25 la sută. Şi în acest caz, decisiv ar fi meciul cu AS Roma, o echipă care joacă mai bine în deplasare.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite