Mirel Rădoi:„Steaua să ia tot“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mirel Rădoi:„Steaua să ia tot“
Mirel Rădoi:„Steaua să ia tot“

Rădoi este încântat de echipa construită de Bergodi, antrenor despre care spune că schimbat mentalitatea jucătorilor în Ghencea.Din Austria, acolo unde se află cu Al-Hilal în cantonament, Mirel Rădoi a vorbit în exclusivitate pentru „Adevărul“.

Adevărul: Steaua a câştigat toate meciurile oficiale de până acum. Cum ţi se pare echipa construită de Bergodi?

Mirel Rădoi: E prea devreme să dăm verdicte despre potenţialul Stelei, dar, din ce am văzut până acum, echipa e pe drumul cel bun. Cred că la atitudine şi la mentalitate s-au îmbunătăţit lucrurile. Bergodi a adus un plus mare şi sper din suflet ca în acest an Steaua să fie cea mai bună, să câştige tot pe plan intern.

La Steaua a ajuns titular, Onicaş, un puşti de 19 ani, despre care se spune că va călca pe urmele tale…

Am auzit şi eu. Tot aud că se vorbeşte de noul Rădoi, dar nu trebuie să tratăm astfel problema pentru că Rădoi nu a fost un jucător extraordinar. Onicaş este un fotbalist foarte valoros, îl cunosc şi îi doresc tot binele din lume. Jucători ca Rădoi se găsesc peste tot şi nu trebuie să se facă tot timpul comparaţii cu mine.

În Ghencea e dorit un fotbalist pe care îl cunoşti de la naţională, Cristi Tănase…

Ştiu de interesul Stelei pentru el. E un fotbalist excelent. Un eventual transfer al său în Ghencea nu poate decât să mă bucure.

Nu ţi-e dor de Cosmin Olăroiu?

Nu, fiindcă vorbesc des cu el la telefon. În schimb, mi-e dor de familia mea, dar am acceptat de când am venit la Al-Hilal că vor fi perioade în care voi fi nevoit să stau departe de cei dragi.  

La un moment dat s-a spus că te întorci la Steaua...

Mi-e bine la Al-Hilal şi nu mă gândesc la o revenire în ţară decât după ce-mi expiră contractul aici, adică peste doi ani şi jumătate.

Te-ai adaptat la viaţa din Arabia Saudită?

Acolo am găsit o altă lume, foarte diferită de ceea ce este la noi. Recunosc că mi-a fost mai dificil la început, dar am avut noroc că atunci era şi Oli la Al-Hilal şi asta m-a ajutat mult.

De exemplu, cum îţi petreci timpul liber la Riad?

Nu fac mare lucru, sunt ocupat cu echipa şi apoi seara ies şi eu în oraş. La Riad, nu există o viaţă de noapte. Mergi fie la shopping, fie la restaurant. Dar, e interesant în orice caz. Oricum, să ştii că n-am avut nicio problemă din cauza restricţiilor. Mai ales că nu sunt un tip petrecăreţ şi nu-mi lipsesc cluburile din România.

La ce nivel e fotbalul saudit?

În campionat, jucătorii bagă materiale, nu glumă! Am văzut multe tackling-uri la care în România arbitrul ar fi dat imediat cartonaş roşu. Arabii au fotbalişti tehnici, care te fac varză, dacă te prind pe viteză.

image

Naţionala mai speră la calificare la Mondialul din 2010! Răzvan Lucescu a adus încredere la naţională.

image


Mirel Rădoi
mijlocaş Al-Hilal

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite