Mircea Lucescu e înnebunit după brazilieni de când a schimbat tricoul cu Pele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

AFP vorbeşte despre pasiunea lui Mircea Lucescu pentru brazilieni înaintea meciului de mâine seară cu Barcelona, din sferturile Ligii Campionilor.

„Lucescu a fost mereu înnebunit după brazilieni. Mai ales după ce, în calitate de căpitan al naţionalei la Mondialul din 1970, a schimbat tricoul cu «regele» Pele”, a remarcat agenţia franceză, citată de gsp.ro.

Împotriva Barcelonei, Şahtior va avea nu mai puţin de cinci brazilieni în garnitura de start. Vârf va fi Luiz Adriano, susţinut din spate de trioul Douglas Costa - Jadson – Willian. Fernandinho, revenit după o fractură de tibie, va juca la închidere, alături de armeanul Mhitarian.

„Il Luce” a lămurit personal situaţia de la echipa ucraineană. „Înainte să semnez cu Şahtior, i-am cerut preşedintelui să aducă brazilieni pentru a ameliora factorul tehnic”, a declarat tehnicianul român în revista oficială a Ligii Campionilor. „Primul a fost Matuzalem, de la Brescia, care era atunci unul dintre cei mai valoroşi jucători din Serie A. I-am luat titlul lui Dinamo Kiev şi am realizat că mai avem nevoie de brazilieni. În 2005, i-am cumpărat pe Fernandinho, Jadson şi Elano. Voiam ca ei să ofere jocului nostru hiperorganizat un înalt nivel tehnic”, a mai spus acesta.

Lucescu a explicat şi cum şi-a câştigat respectul în faţa jucătorilor din Brazilia: „Port micile discuţii cu fotbaliştii în portugheză, apoi traduc pentru ucraineni. Brazilienii apreciază mult acest lucru. Poate şi de aceea nu am avut niciodată probleme cu vreun brazilian, aşa cum se întâmplă la alte cluburi"

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite