Mircea Lucescu a pus iar placa arbitrajului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„Il Luce“ a digerat greu înfrângerea de pe „Dragao“
„Il Luce“ a digerat greu înfrângerea de pe „Dragao“

Şahtior Doneţk a pierdut meciul cu Porto, scor 1-2, iar „Il Luce“ a plasat eşecul în cârca centralului din Germania, Felix Brych. Arbitrul neamţ a mai condus de două ori meciuri ale lui Şahtior, iar ucrainenii s-au impus de fiecare dată.

Şahtior a început cu stângul aventura în actuala ediţie a Ligii Campionilor, scor 1-2 cu FC Porto. Ucrainenii au avut doi jucători eliminaţi, Rakiţki  şi Cigrinski, iar la final Mircea Lucescu a pus tunurile pe brigada de arbitrii considerând că a fost dezavantajat. „Am pierdut un meci pe care l-am început foarte bine, pe care l-am controlat până în momentul în care primul jucător a fost eliminat. Al doilea gol marcat de Şahtior a fost perfect valabil. Nu a fost henţ la jucătorul meu, aşa cum a arătat arbitrul.

Cigrinski nu merita al doilea cartonaş galben, iar Rakiţki nu trebuia să vadă «roşu» direct. Trebuia să-i dea «galben».  Centralul a fost influenţat de spectatori. Tribunele au această cultură a susţinerii propriei echipe şi de influenţare a arbitrajului. La absolut toate intervenţiile, publicul a fluierat. O singură echipă a fost pedepsită de arbitru, iar aceea a fost Şahtior", a tunat „Il Luce". Ce uită să spună antrenorul român este că Porto a expediat de trei ori mingea în bară, a ratat un penalty şi, în total, a trimis de 23 de şuturi pe poarta lui Ribka. Asta în vreme ce Şahtior a avut şapte şuturi spre poartă, dintre care doar patru şi-au atins ţinta.

Cine este Felix Brych?

Germanul Felix Brych are 36 de ani, este de profesie avocat şi a devenit arbitru FIFA în 2007. Primul lui meci arbitrat, într-o competiţie oficială, a fost Luxemburg - România, scor 0-2, din preliminariile pentru Euro 2008. Până acum, el a mai condus-o la centru de două ori pe Şahtior, iar echipa lui Mircea Lucescu a câştigat de fiecare dată. În sferturile Cupei UEFA, ediţia 2008-2009, Şahtior a trecut de Marseille, scor 2-0, iar în grupele Ligii Campionilor, ediţia 2010-2011, ucrainenii au învins, tot cu 2-0, pe Braga. 

''Dispar divele de pe terenul de joc şi apar divele/arbitru, prin comportament.''
Mircea Lucescu antrenor Şahtior

''Avem şi noi motive să ne plângem de arbitru, poate că şi Lucescu a găsit, dar el sigur a văzut alt meci.''
Vitor Pereira antrenor FC Porto

Porto 2
Helton - Fucile, Otamendi, Maicon, Pereirra - Defour, Fernando (Belluschi 61), Moutinho - Hulk (Varela 78), Kleber (Djalma 69), James. Antrenor:  Vitor Pereira.

Şahtior 1
Ribka - Srna, Cigrinski, Rakiţki, Raţ - Fernandinho, Mkhitarian - Eduardo (Kucher 42), Jadson (Teixeira 64), Willian (Hübschman 81). Antrenor:  Mircea Lucescu.
Goluri: Hulk 28, Kleber 51 / L.Adriano 12.
Eliminaţi: Rakiţki 40, Cigrinski 80
Stadionul Dragao: 45.000
Arbitru: Felix Brych (Germania)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite