Mircea Lucescu, la al 14-lea trofeu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

UCRAINA „Il Luce“ a câştigat un nou titlu cu Şahtior.

Ultimul meci din campionatul Ucrainei era doar o formalitate pentru Mircea Lucescu şi Şahtior Doneţk. Echipa la care evoluează şi Răzvan Raţ a întâlnit ieri, pe teren propriu, ultima clasată, Oleksandria, care nu obţinuse decât patru victorii în 29 de etape. Şahtior s-a impus cu 3-0 şi a obţinut astfel titlul de campioană, al 6-lea de când Mircea Lucescu a venit la Doneţk.

A făcut eventul

Reuşita lui „Il Luce" este cu atât mai valoroasă cu cât a venit într-un sezon dominat în cea mai mare parte de rivala Dinamo Kiev. Şahtior a egalat-o în clasament abia în etapa 26, când a câştigat meciul direct de la Doneţk cu 2-0.

Finalul campionatului se îndrepta spre „meciul de aur", pentru că în Ucraina nu se ţine cont de întâlnirile directe sau de golaveraj la departajare, dar Dinamo a făcut un pas greşit neaşteptat, la Zorya, în chiar penultima etapă, punându-i pe tavă, astfel, titlul lui Şahtior.

Acest trofeu este al 14-lea pentru Mircea Lucescu de când a venit la Şahtior, în 2004, şi al 22-lea din cariera de antrenor. Chiar dacă a avut un parcurs dezamăgitor în Liga Campionilor, unde a terminat pe locul 4 în grupă, „Il Luce" a reuşit eventul în acest sezon, câştigând şi Cupa Ucrainei după ce a învins pe Metalurg Doneţk. E al treilea event cu Şahtior şi al patrulea în total.

Trofeele cu Şahtior

Titlul în Ucraina    6

Cupa Ucrainei    4

Supercupa Ucrainei    3

Cupa UEFA    1

Total    14

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite