Mircea Lucescu, din nou rege în Ucraina!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şahtior Doneţk a câştigat ieri al cincilea titlu de campioană a Ucrainei sub comanda antrenorului român şi cu Răzvan Raţ printre titularii obişnuiţi. „Minerii“ s-au impus cu 2-0 în faţa lui Metalurg Doneţk. Şahtior are astfel un avans de opt puncte în faţa lui Dinamo Kiev, cu două etape rămase până la finalul sezonului.

După ce etapa trecută a fost eliminat pentru proteste la adresa arbitrajului, în meciul pierdut de Şahtior cu 0-3 la Kiev, cu Dinamo, Mircea Lucescu a stat ieri în tribune cu Metalurg Doneţk, iar Raţ a fost doar rezervă. Antrenorul român a dezvăluit că a fost nevoit să lucreze serios pentru ca jucătorii săi să treacă pragul psihologic al unei înfrângeri atât de categorice cu marea rivală. „Le-am pus montaje speciale, în care să vadă clar că greşelile lor au fost mai ­mici decât cele ale arbitrilor", a spus „Il Luce".

Pentru a deveni campioană, Şahtior era obligată să câştige ieri cu rivala locală, Metalurg Doneţk, iar echipa lui Lucescu şi-a respectat blazonul. Cu ceva emoţii, pentru că adversarul, deşi nu mai avea nimic de câştigat sau de pierdut, s-a agăţat de fiecare balon. La noi probabil că s-ar fi vorbit acum de „valize" din capitală!
Apărarea lui Metalurg a clacat însă când le era lumea mai dragă: cu câteva secunde înainte de pauză. Luiz Adriano a marcat primul gol, după care Srna, în finalul meciului, a declanşat fiesta cu un gol din lovitură liberă!

Poate lua şi Cupa

Este al cincilea titlu de campion pentru Mircea Lucescu şi Răzvan Raţ la Şahtior, iar „minerii" se pot concentra acum pe realizarea „dublei". Miercuri, campioana Ucrainei joacă împotriva lui Dnepr în semfinalele Cupei, urmând, cel mai probabil, o finală cu Dinamo Kiev. Dacă va câştiga şi această competiţie, antrenorul român îşi va trece în palmares al 12-lea trofeu de când a preluat gruparea din Doneţk!

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite