Mircea Lucescu: „Românii vor trece de grupe doar întâmplător“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Lucescu, locul 41 în clasamentul IFFHS, l-a învins pe ocupantul primei poziţii, Arsene Wenger
Mircea Lucescu, locul 41 în clasamentul IFFHS, l-a învins pe ocupantul primei poziţii, Arsene Wenger

Aproape calificat cu Şahtior în optimile Ligii Campionilor, după 2-1 cu Arsenal la Doneţk, „Il Luce“ nu crede că echipele din Liga I pot repeta această performanţă. „Il Luce“, calificat 100% în primăvara europeană a şasea oară la rând cu Şahtior, recunoaşte că a contestat arbitrajul după meciul tur cu Arsenal doar pentru a-şi motiva jucătorii.

„Adevărul": A fost mai mult decât o victorie pentru Şahtior?

Mircea Lucescu: În primul rând, am demonstrat că am avut dreptate când am acuzat arbitrajul din tur şi când am spus că Şahtior nu este cu nimic mai prejos faţă de Arsenal. Meciul a fost cu atât mai greu cu cât eu am încercat să-mi conving jucătorii că rezultatul din tur a fost mincinos, că superioritatea lor netă dată de scor a fost una mincinoasă.

Deci a fost şi un fel de strategie de a vă motiva jucătorii?

Sigur că da! Păi ce motivaţie mai are un jucător după ce a pierdut cu 5-1? Am pregătit în cel mai mic detaliu această partidă şi eram convins că putem obţine victoria.

Mai aveţi practic nevoie doar de un egal, cu Braga în ultima etapă, ca să mergeţi în primăvara Ligii Campionilor!

Aşteptăm de doi-trei ani, de când ne-am propus, momentul ăsta. Acum doi ani am făcut nouă puncte în grupă, anul trecut a fost episodul cu Timişoara, după care am jucat cu Fulham în Liga Europa şi s-a întâmplat ce s-a întâmplat tot cu acest norvegian (n.r. - Svein Oddvar Moen), care ne-a arbitrat cu Arsenal.

Ce cadou v-a pregătit patronul Rinat Ahmetov pentru această calificare? Ultima oară v-a dăruit un ceas în valoare de 100.000 de euro!

Mai sunt două meciuri de jucat, să obţinem mai întâi calificarea şi după aia o să vedem şi ce ne-a pregătit patronul. Şi dacă vrei să ştii, ceasul ăla costă mai mult.

Cum a jucat Răzvan Raţ?

Bine, dar putea să evite golul dacă stătea mai bine în teren, a avut şi el partea lui de vină.

Cum ar putea România să aibă şi ea o echipă în primăvara Ligii Campionilor?

La Şahtior ne-a luat cinci ani, timp în care am făcut paşi din ce în ce mai mari. Ne-am axat pe infrastructură, am făcut o echipă în care s-au băgat mulţi bani. La cum merg lucrurile acum în fotbalul românesc, doar întâmplător o echipă românească va ajunge în primăvara Ligii Campionilor.

"Raţ e un jucător care face multe lucruri bune, un jucător de angajament şi de-asta şi joc cu el, chiar dacă uneori mă mai şi supără."

"La Şahtior ne-a luat cinci ani să ajungem aici. Ne-am axat pe infrastructură, am făcut o echipă în care s-au băgat mulţi bani."
Mircea Lucescu
antrenor Şahtior

„Il Luce", 13 primăveri europene

Tabel
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite