Mircea Sandu: „Aştept măsuri drastice!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele FRF a solicitat DNA stenogramele convorbirilor telefonice în cazul „ Valiza“. Mircea Sandu spune că fotbalul românesc a pierdut ca imagine, nu este entuziasmat de convorbirile telefonice, iar Dragomir sare în ajutorul lui Gigi Becali.

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a recunoscut că scandalul în cazul „Valiza“ deteriorează imaginea fotbalului românesc, dar aşteaptă mai întâi ca instanţele judecătoreşti să se pronunţe şi abia atunci va decide dacă îl va retrimite comisiilor federale, în ciuda noilor probe apărute.

“Aşteptăm verdictul instanţelor şi apoi vom putea interveni. Această premiere nu o apreciez ca o dare de mită, dar oricum nu este permisă de regulament. Vom vedea ce se va întâmpla în instanţe.

Fotbalul românesc are de pierdut ca imagine. Germania, Polonia şi Italia au avut probleme, iar Serbia are acum. Eu sper să se ia măsuri drastice. Comisiile au toate prerogativele şi regulamentul disciplinar în mână”, a spus preşedintele FRF.

Şeful FRF a precizat că stenogramele interceptărilor telefonice nu au fost trimise şi la FRF, dar va solicita oficial, în scris, la DNA să i le trimită. “Aceste materiale care au apărut în presă sunt probe în instanţă, dar nu au fost trimise la FRF. Trebuie să se pronunţe instanţele. Nu sunt atât de entuziasmat fără un verdict final”, a mai spus Sandu.

Piţurcă se poate apăra singur

Mircea Sandu a comentat şi situaţia selecţionerului Victor Piţurcă, trimis în judecată de DNA în acest caz, pentru favorizarea infractorului. “El s-a dus la solicitarea unui prieten (n.r. – Gigi Becali), neştiind că din punctul de vedere al legislaţiei încalcă nu ştiu ce lege.

Mă duc să constat că unul vrea să vândă terenul, iar altul să ia banii. Facem din ţânţar armăsar cu o asemenea semnătură, dar e dreptul Parchetului.

Piţurcă este major, e vaccinat, are bani de avocat. Astea sunt chichiţe avocăţeşti. Dacă îl bagă în puşcărie, e clar că nu poate pregăti echipa naţională”, a mai spus Sandu.

Dumitru Dragomir, preşedintele LPF, a declarat la ieşirea din şedinţă că Gigi Becali nu poate fi acuzat de dare de mită. “Ce vreţi acuma, dom’le, să-l împuşcăm pe Gigi Becali? A plătit în plan sportiv.

Mai departe, se va vedea în instanţă cât de convingătoare sunt stenogramele, pentru că judecătorii vor analiza după lege, nu la comandă, ca procurorii.

M-am consultat cu cele mai mari somităţi în domeniul juridic şi nimeni nu poate să dovedească după acele stenograme că a fost vorba de mită”, a spus Dragomir.

image

Această premiere nu o apreciez ca mită, dar oricum nu este permisă de regulament. Vom vedea ce se va întâmpla în instanţe. Fotbalul românesc are de pierdut ca imagine

image


Mircea Sandu
preşedinte FRF

image

M-am consultat cu cele mai mari somităţi în domeniul juridic şi nimeni nu poate să dovedească după acele stenograme că a fost vorba de mită

image


Dumitru Dragomir
preşedinte LPF

Cluburi de Liga I în pericol

Mircea Sandu a afirmat că în cadrul şedinţei de ieri a Comitetului Executiv al FRF s-a analizat faptul că unele grupări din prima ligă ar putea să nu primească licenţa de club profesionist pentru sezonul viitor din cauza datoriilor financiare.

“Am sesizat Comitetul Executiv de problemele pe care le au unele cluburi, există posibilitatea să nu obţină licenţă pentru sezonul viitor. Din cauza unor datorii vizavi de terţe persoane sau cluburi să nu poată satisface această hotărâre a comisiilor FRF.

Nu le am pe toate în evidenţă, dar la ora actuală sunt cel puţin patru cluburi”, a spus Sandu.
Printre cluburile aflate în pericol ar putea fi Rapid şi FC Timişoara, care au restanţe financiare faţă de jucători şi antrenori.

Piaţă românească de transferuri

În Comitetul Executiv s-a discutat şi despre crearea în fotbalul românesc a unei pieţe transparente de transferuri. “În 2009 sperăm să realizăm o piaţă de transferuri unde toate cluburile să arate ofertele pe o listă alături de sumele de vânzare.

Dacă impresarii nu îmbrăţişează acest sistem, atunci se vor trezi cu jucători şomeri. Şi aşa nu avem jucători prea mari”, a conchis Mircea Sandu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite