Mircea Lucescu, supărat pe site-ul UEFA!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După victoria cu Tottenham, din Cupa UEFA, scor 2-0, Il Luce şi-a vărsat năduful pe un jurnalist. Dacă Mircea Lucescu, cu Şahtior, are motive totuşi să fie bucuros, în schimb Adrian Mutu a pierdut cu Fiorentina meciul de acasă contra Ajax-ului din Amsterdam.

Tensiunea creată în jurul partidei Şahtior-Tottenham, scor 2-0, din 16-imile Cupei UEFA, manşa tur, a căpătat cote nebănuite în timpul celor 90 de minute. La finalul întâlnirii, deşi fericit după obţinerea victoriei, Mircea Lucescu a fost nervos la conferinţa de presă.

Prima dată şi-a vărsat năduful pe translator, nemulţumit de modul în care acesta redă în rusă vorbele sale, după care l-a luat în colimator pe un jurnalist, prezent în sală.

„Site-ul UEFA a scris despre mine că am pierdut două meciuri în Anglia, când eu, de fapt, am fost o singură dată învins pe când antrenam pe Inter. În rest, cu Beşiktaş, şi în 10 jucători, am bătut-o pe Chelsea cu 2-0, chiar în Anglia“.

A venit rândul mai apoi ca Il Luce să vorbească şi despre meci. „O victorie importantă împotriva unui adversar foarte bun, care a venit să nu piardă şi s-a organizat ca atare. Foarte greu de pătruns în sistemul lor defensiv, au demonstrat-o că vin dintr-un campionat cu un potenţial fizic extraordinar. Ne-a fost foarte greu“, a spus Il Luce.

Piţurcă: „Raţ a obţinut o victorie mare!“

Titular, fundaşul stânga, Răzvan Raţ, s-a luptat mult, fiind considerat unul dintre cei mai bătăioşi jucători ai echipei din Doneţk. De altfel, tricolorul a şi primit un galben pe finalul primei reprize. Golurile care au adus zâmbetul pe chipul lui Lucescu s-au marcat în repriza secundă.

„Era important să reuşim să deschidem scorul, nu am izbutit în prima repriză, deşi am avut situaţii bune. Am făcut-o în finalul meciului, iar englezii au ieşit la joc în ultimele minute. Vom avea un meci foarte greu la Londra“, a conchis tehnicianul român. În schimb, Adrian Mutu a avut o zi proastă cu Fiorentina, care a fost învinsă acasă de Ajax, scor 0-1.

Italienii au nevoie acum de o victorie la două goluri diferenţă. Statistica este de partea echipei viola însă.

Acum un an, cu un Mutu în mare formă, toscanii reuşeau să se impună în faţa olandezilor de la PSV Eindhoven, cu scorul de 2-0, exact rezultatul de care au nevoie pe 26 februarie, la meciul retur. „Briliantul“ marca atunci o dublă şi o ducea pe Fiorentina în semifinalele competiţiei.

Selecţionerul Victor Piţurcă a comentat evoluţia stranierilor care au susţinut la mijlocul săptămânii partide în cadrul 16-imilor Cupei UEFA: „Marica, chiar dacă a fost schimbat, a jucat bine în condiţiile unui teren foarte greu şi pe un ger formidabil.

Raţ a jucat foarte bine, a reuşit o victorie mare, Adrian Mutu la fel, din păcate el a pierdut meciul cu Ajax, dar în retur se pot răsturna situaţiile, mai ales că diferenţa nu e mare. Pe de altă parte, rezultatul lui Şahtior mi se pare perfect normal.

Una este când ai un patron care investeşte pe loc 10 milioane de euro pe un jucător, alta când lucrul acesta este imposibil. S-a văzut pe teren!“.

image

Sunt curios cum ar fi fost partida dacă am fi reuşit să înscriem la început. E un rezultat bun, dar în condiţiile unui retur pe un teren din Anglia nu spune nimic. Nu era uşor pe un astfel de teren să controlezi jocul.

image


Mircea Lucescu
antrenor Şahtior

Rezultate Cupa UEFA

Faza 16-imilor

Lech Poznan – Udinese 2-2
Rengifo ’81, Arboleda ’84 / Quagliarella’50, Arboleda ’55 (aut.)

Şahtior Doneţk – Totenham 2-0
Seleznov ’78, Jadson ’88

FC Copenhaga – Manchester City 2-2
Ailton ’56, Vingaard ’90 / Onuoha ’29, Ireland ’61

Fiorentina – Ajax 0-1
Kennedy Bakircioglu ’60

Olympique Marseille – Twente 0-1
Arnautovici ’22

*returul partidelor este programat pe 26 februarie

image


Mutu (dreapta) s-a mişcat bine cu Ajax, dar n-a marcat  Foto: AFP

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite