Mircea Lucescu: „Sunt supărat pe Răzvan Raţ“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Lucescu: „Sunt supărat pe Răzvan Raţ“
Mircea Lucescu: „Sunt supărat pe Răzvan Raţ“

Antrenorul lui Şahtior crede că, dacă fundaşul său nu ar fi provocat penalty-ul în turul cu ŢSKA Moscova, echipa sa ar fi  avut şanse mai mari de calificare în sferturile Cupei UEFA. „Il Luce” este impre­sionat că Liga I a crescut ca valoare, lupta la titlu fiind strânsă. În schimb, Şahtior nu urmăreşte decât locul doi în Ucraina, deoarece a fost „tocată” de federaţie.

Adevărul: Domnule Lucescu, care sunt şansele Şahtiorului de a se califica în sferturile Cupei UEFA?­

Mircea Lucescu: Destul de mari. Este un meci echilibrat, este greu de spus ce se va întâmpla. ŢSKA Moscova e o echipă de calibru. Dacă nu pierdeam în tur cu 1-0 era mult mai bine. Un 0-0 la Moscova era perfect. Aşa trebuie să atacăm noi în acest meci pentru a marca.

Sunteţi supărat pe Raţ pentru că a provocat penalty-ul din care au marcat ruşii în tur?

Sigur că m-am supărat. Nu e normal? Nu avea niciun rost ceea ce a făcut el acolo. Nu avea niciun fel de şansă de a rezolva situaţia aceea fără fault.

Care e diferenţa între Şahtior şi ŢSKA în ceea ce priveşte valoarea echipelor?

ŢSKA este o câştigătoare recentă a Cupei UEFA, competiţie în care jucăm acum, dar nu cred că ne este superioară. Totuşi, trebuie menţionat că aproape toată echipa este formată din internaţionali, ceea ce nu este cazul la noi.

Cine are cei mai buni brazilieni, Şahtior sau ­ŢSKA?

Păi ai lor nu prea joacă în afară de Vagner Love, deci nu sunt cine ştie ce. Mai este şi Carvalho un jucător foarte bun, dar nu prea îl bagă. Ai mei sunt mai în formă. Sunt jucători foarte buni brazilienii, dar şi dificili în acelaşi timp. Sper să nu îi afecteze prea mult vremea de la meci. Am înţeles că vor fi minus două grade Celsius.

În campionat sunteţi mulţumit de echipă?

Având în vedere faptul că am fost „tocaţi” în toamnă în mod sistematic, cred că locul doi pe care îl ocupăm este chiar decent. Eu ştiam că nu am cum să iau titlul anul acesta. Patru campionate în cinci ani ar fi fost prea mult. Se ştie cine conduce federaţia şi cine conduce Dinamo Kiev, fraţii Surkis! Am avut în primele etape două deplasări la Lvov, care este faţă de Doneţk­ în celălalt capăt al ţării. E inadmisibil pentru o echipă campioană.

Plus greşeli de arbitraj, eliminări gratuite pentru Jadson şi Fernandinho. Am avut prea mult de recuperat. Obiectivul nostru a fost locul doi. Oricum, valoarea s-a văzut în Europa. Noi am făcut 60 de puncte în clasamentul UEFA, Dinamo Kiev doar 40.

Urmăriţi Liga I? Cum vi se pare lupta la titlu?

Campionatul românesc este la un nivel bun. În pregătiri, echipele româneşti ­le-au bătut pe cele din Ucraina, care le bătuseră pe cele ruseşti... Dinamo, Steaua, CFR, Rapid şi Timişoara par a fi cele care emit pretenţii şi probabil că în final se vor bate doar primele trei.

Program retur Cupa UEFA

 St. Etienne - Werder Bremen ora 21.30, Sport.ro (în tur 0-1)
Ajax Amsterdam – O. Marseille 21.45, Sport Klub (1-2)

*s-au disputat după închiderea ediţiei

Astăzi
Metalist Harkov – Dinamo Kiev 20.00, (0-1)
Zenit – Udinese 19.30, (0-2)
Şahtior Doneţk – ŢSKA Moscova 19.30, GSP TV (1-0)
Aalborg – Manchester City  22.00, Sport.ro (0-2)
Galatasaray Istanbul – Hamburg 21.30, (1-1)
Sporting Braga – PSG 22.30, (0-0)

*Livescore optimi Cupa UEFA pe www.adevarul.ro

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite