Mircea Lucescu, pe post de „Gică Contra”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Singurul om din fotbal care a considerat complet inoportun meciul România – Georgia (2-1) a fost antrenorul lui Şahtior Doneţk. Utilitatea partidei amicale cu Georgia a împărţit într-o oarecare măsură lumea fotbalului românesc.

Miercuri, 19 noiembrie, a fost o dată oficială a FIFA în care s-au putut disputa meciuri amicale. Dintre componentele grupei a 7-a a preliminariilor pentru Campionatul Mondial din Africa de Sud 2010, în afara României au mai disputat partide de verificare Serbia, Franţa, Lituania şi Austria. Doar reprezentativa Insulelor Feroe nu a avut programat meci.

Cel mai categoric contestatar al oportunităţii de a juca miercuri cu Georgia a fost Mircea Lucescu, antrenorul lui Şahtior Doneţk. „Consider că meciul cu Georgia nu trebuia să se joace atâta vreme cât nu se încearcă jucători noi, mai ales că jucătorii consacraţi se gândesc la meciurile echipelor de club”, a spus Lucescu înaintea partidei.

Ienei l-a contrat pe Lucescu

Lucescu este contrazis de Emeric Ienei, fost selecţioner. „Orice joc al echipei naţionale este oportun pentru că dă posibilitatea încercării de noi jucători. Chiar dacă Georgia nu este o putere în fotbalul european, partida a fost oportună”, a fost de părere Ienei. Reputatul tehnician a fost aprobat de fostul internaţional Gică Popescu.

„Fiecare dată când se poate reuni echipa naţională trebuie valorificată”, a declarat  Popescu, pentru „Adevărul”. Oarecum supărat s-a arătat şi Dorinel Munteanu, dar asta pentru că Rădoi a fost folosit tot meciul cu Georgia, iar Ogăraru s-a accidentat. „Rădoi trebuia menajat un pic. Mă aşteptam să joace doar o repriză.

Pentru mine nu este prea bine. Iar Ogăraru a suferit o entorsă la gleznă”, a afirmat Dorinel. Un alt antrenor de Liga Campionilor, Maurizio Trombetta (CFR Cluj), are altă părere. „Panin şi Pereira, la naţionala Uruguay-ului, nu erau obosiţi, ci mai degrabă entuziasmaţi. Sunt primele lor convocări”, a spus italianul.

În altă ordine de idei, la meciul cu Georgia, Victor Piţurcă l-a depăşit la meciuri pe banca tehnică a naţionalei pe Mircea Lucescu. „Piţi” a adunat 59 de prezenţe, cu una mai mult decât „Il Luce”. Amicalul cu Georgia nu reprezintă ultima acţiune a naţionalei din acest an.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite