Doar o părere...„Tu eşti Mircea? Da, Împărate!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Doar  o părere...„Tu eşti Mircea? Da, Împărate!“
Doar o părere...„Tu eşti Mircea? Da, Împărate!“

Preinfarctul şi operaţia lui Mircea Lucescu au curentat lumea fotbalului.

Mi-am permis, fie-mi iertată îndrăzneala, o evocare a lui Eminescu, sugerând că Mircea Lucescu, sub bisturiu, este cercetat de Împăratul fotbalului, al cărui supus este de fapt.

Lucescu bătrânul este cel mai destoinic om de fotbal al acestei ţări. S-a antrenat migălos de unul singur după-amiezile, după terminarea orelor de curs la ASE. A disecat jocul, în teren, compensân­du-şi viteza redusă şi explozibilitatea palidă cu o inteligenţă neegalată de alt fotbalist român. A antrenat cu patos, în diverse campionate, făcându-şi din profesie un crez.

Soarta a vrut ca Şahtiorul lui Mircea să întâlnească pe FC Timişoara în Liga Campionilor. Cel puţin două ecouri mi s-au părut anapoda. Ce declară Răzvan, fiul?! „Nu-mi convine această tragere la sorţi, fiindcă joacă echipa tatălui meu cu cea care poate da mulţi jucători la naţională. Voi fi cel mai mare fan al tatălui meu”.

Ce să mai zici? Poţi să te rogi la Dumnezeu să-i dea sănătate tatălui tău, dar nu poţi dori îngroparea unei echipe româneşti. Până şi Ioan Ovidiu Sabău, un om absolut moral, îşi dă în petic, când declară: „O să-l sun pe domnul Lucescu şi o să-i cer informaţii despre echipă, tactică şi schemele de joc. Îi urez sănătate lui Nea Mircea, că performanţe a făcut. De data asta, să mă lase pe mine”. Căldură mare, emoţii tari.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite