"Miracolul, specialitatea noastră"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
"Miracolul, specialitatea noastră"
"Miracolul, specialitatea noastră"

Calificarea Turciei în semifinale a dus la un val de bucurie, iar presa îi elogiază pe fotbaliştii lui Fatih Terim Aspectul negativ al acestei calificări este dat de numărul mare de

Calificarea Turciei în semifinale a dus la un val de bucurie, iar presa îi elogiază pe fotbaliştii lui Fatih Terim

Aspectul negativ al acestei calificări este dat de numărul mare de incidente în care turcii au fost implicaţi. Sărbătoarea s-a lăsat cu morţi, răniţi şi mulţi arestaţi.

"Miracolul este specialitatea noastră", "A venit rândul Germaniei", "În drum spre Cupă", sunt câteva dintre titlurile folosite de presa turcă pentru a lăuda echipa naţională calificată în semifinalele Euro 2008.
Accidentări pe bandă rulantă pentru Terim

"Noi vom fi acolo, nu ne mai stă nimeni în faţă", a titrat jurnalul "Hurriyet", convins că turcii îi vor învinge pe germani în semifinale, miercuri la Basel. Pentru jurnalul popular Sabah, echipa Turciei a realizat un "veritabil miracol" după ce a învins Croaţia.

De asemenea, jurnalele au făcut referire la misiunea imposibilă a selecţionerului Fatih Terim de a alcătui echipa, ţinând cont de cei patru jucători suspendaţi la care se mai adaugă numeroşi accidentaţi. Tuncay, Arda, Aşik şi Volkan sunt suspendaţi în timp ce Nihat, Sevet şi Gungor au suferit accidentări care i-au făcut indisponibili până la finalul competiţiei.

Morţi şi arestaţi după acest succes

O persoană a fost ucisă şi alte 16 au fost rănite de gloanţe în noaptea de vineri spre sâmbătă în Turcia, în timpul manifestărilor de bucurie pentru calificarea naţionalei în semifinalele Euro 2008.

Un bărbat a fost ucis în oraşul Gaziantep în timp ce 16 persoane au fost rănite, dintre care două grav, în Istanbul, Mersin şi Siverek. De asemenea, oraşele germane au răsunat de petarde şi claxoane toată noaptea de vineri.

Imediat după ce croaţii au ratat cea de-a treia lovitură de la 11 m, un impresionant foc de artificii a luminat cerul la Kreuzberg, cartier turc din Berlin, oraş unde locuiesc 115.000 de turci şi aproximativ 10.000 de germani de origine turcă.

Mai mult, la Viena au fost arestate 12 persoane în urma unor incidente izbucnite între croaţi şi turci. Primii dintre aceştia au aruncat cu sticle şi pietre în turcii care sărbătoreau calificarea, iar aceştia din urmă au reacţionat.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite