"Miracol italian, graţie Olandei"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ziarele din Peninsulă au mulţumit "portocalei mecanice" pentru succesul din jocul cu "tricolorii" lui Victor Piţurcă Dacă în primele două jocuri naţionala lui Donandoni era făcută

Ziarele din Peninsulă au mulţumit "portocalei mecanice" pentru succesul din jocul cu "tricolorii" lui Victor Piţurcă

Dacă în primele două jocuri naţionala lui Donandoni era făcută ţăndări de către jurnaliştii italieni, aceştia o ridică acum în slăvi.

Înaintea jocului dintre România şi Olanda, presa din Italia implora naţionala lui Van Basten să-i învingă pe "tricolori". Cum acest lucru s-a întâmplat, ieri a fost rândul mulţumirilor.

"Prea frumos", a titrat "Gazzetta dello Sport", care apoi a vorbit de "miracolul italian, graţie Olandei" şi a îndemnat în editorialul său la "aplaudarea sportivităţii <> ", al cărei succes în faţa României (2-0) a calificat Italia în sferturi.

"Noapte mare pentru Azzurri la Zürich" a notat şi "Corrierre dello Sport", un alt cotidian sportiv italian, care salută prima victorie în timpul regulamentar al unui meci a echipei Italiei împotriva Franţei, în 30 de ani, celelalte succese venind doar în urma loviturilor de departajare.

"Această echipă nu moare niciodată", a scris şi "La Repubblica", publicaţie care vorbeşte de "revenirea spiritului Cupei Mondiale din 2006" în cadrul unei echipe care a început "să arate puţin joc de echipă".

Pirlo, despre unitatea echipei

Mijlocaşul Andrea Pirlo, care a marcat un gol din penalty contra Franţei, a declarat că formaţia italiană a demonstrat că este una dintre cele mai bune echipe din Europa şi că unitatea grupului a adus calificarea în sferturile de finală.

"Ştiam că putem mai mult după înfrângerea cu Olanda din primul meci. Acum trebuie să ne încărcăm bateriile înainte să înfruntăm Spania. Sunt foarte dezamăgit că nu voi putea juca", a spus Pirlo, care este suspendat pentru partida cu Spania din sferturi.

Donadoni vrea în semifinale

Selecţionerul Italiei, Roberto Donadoni, a declarat că este foarte fericit că "squadra azurra" a reuşit calificarea în sferturi, dar că se gândeşte deja la meciul cu Spania, pe care vrea s-o învingă pentru a evolua în semifinale.
"Nu mă gândesc că trec prin cea mai intensă bucurie pe care am cunoscut-o. Am reuşit să ne revenim după meciurile mai slabe şi vreau să mulţumesc echipei, preşedintelui Federaţiei Italiene de Fotbal şi tuturor celor apropiaţi de echipă", a spus Donadoni în cadrul conferinţei de presă de după joc.

Italienii s-au îmbrăţişat cu olandezii

Suporterii ţării s-au adunat, cu mic, cu mare, în Berna să vadă meciul dintre România şi Olanda. La final, cele două grupuri de suporteri s-au îmbrăţişat şi şi‑au urat să se întâlnească în semifinale. "Mă bucur că Olanda a jucat cinstit. Cu siguranţă, Italia este echipa ce merită să meargă în sferturi", a spus un student, fan al batavilor.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite