Minunea din Bărăgan a zdrobit pe Glasgow Rangers cu 4-1

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Minunea din Bărăgan a zdrobit pe Glasgow Rangers cu 4-1
Minunea din Bărăgan a zdrobit pe Glasgow Rangers cu 4-1

Unirea a învins la Glasgow şi a urcat pe locul doi în grupă, cu şanse de a ajunge în primăvara Ligii. Pe Ibrox Park, în fieful lui Rangers, te trec fiorii, la propriu, deoarece senzaţia de „cazan în fierbere“ e accentuată de o acustică perfectă.

Revista presei scoţiene: "Rangers, umilită de mica echipa a lui Petrescu"

Walter Smith: "Unirea a fost mai bună. Rangers e foarte jos acum!"

Mircea Sandu:"Multe echipe au de invatat de la Unirea!"

Intimidată de atmosferă, defensiva lui Dan Petrescu s-a pierdut încă din minutul doi. Portughezul Mendes a deschis scorul cu un şut deviat de Ricardo, care l-a păcălit pe Daniel Tudor. La 1-0 scoţienii au început să cânte, simţind miros de spectacol în faţa unei echipe denumită metaforic de presa din Glasgow formaţia „lupilor din Bărăgan”.

„Bursucul” din fruntea haitei a simţit şi el însă că a ales o schemă greşită, cu trei fundaşi centrali, şi după 19 minute a renunţat la Nicu, l-a readus pe Maftei pe banda dreaptă şi l-a urcat pe Onofraş în faţa lui. De atunci Unirea n-a mai fost rătăcită în Liga Campionilor şi a luat-o ostăşeşte spre poarta lui McGregor.

Brandan a făcut legea pe partea stângă

Diferenţa a făcut-o Brandan, care i-a arătat lui Whittaker care e deosebirea dintre fotbalul argentinian şi cel neo zeelandez, de unde provine „scoţianul“. Pe axa 3B a venit golul egalizator. Bălan l-a deschis pe Brandan, acesta a centrat în faţa porţii  unde Bilaşco a pus latul hotărât pentru 1-1. Finalul primei reprize a aparţinut teoretic gazdelor, dar practic lui Daniel Tudor. Rezerva lui Arlauskis a apărat un penalty făcut de Fernandes şi ratat de Davis.

Călcâiul lui Fernandes va rămâne în istorie

Repriza secundă a debutat perfect pentru Unirea. La primul corner, Bruno Fernandes a plasat un călcâi de mare fineţe şi mingea s-a strecurat viclean în poarta lui Rangers. Enervaţi, scoţienii s-au aruncat în atac, presaţi de un public care a început să-i fluiere, enervat de îndrăzneala „lupilor”. Nimic mai bun pentru Unirea, care a mai lovit odată, după o fază fixă, la care Mc Culloch a punctat în propria poartă. Şi pentru ca show-ul să fie total, Brandan a desăvârşit opera românilor dintr-o lovitură liberă, şi ea deviată uşor de unul dintre scoţienii care au băut adânc din cupa amară a umilinţei pusă pe tavă de năzdrăvanii lupi din Bărăgan.

La final, românii au fost aplaudaţi de tot stadionul, semn că britanicii ştiu să aprecieze un fotbal de calitate, precum cel prestat de Unirea aseară.

Reacţii după meci

Dan Petrescu a fost destul de reţinut, nu s-a entuziasmat prea mult. "Sunt foarte fericit. Ne aşteptam la un meci greu, dar nu să primim gol aşa repede. Am acţionat rapid, am riscat şi am câştigat. Nu a fost cel mai bun meci al nostru. Jucătorii noştri nu au fost prea în formă. Am avut şi şansă la penalty. Sunt realist. Când ne vom califica, atunci victoria va deveni istorică. Dacă nu, va rămâne doar o victorie de palmares. Să nu creadă jucătorii mei că au câştigat Campionatul Mondial."

"Nu e o minune, ci doar un rezultat bun. A trebuit să schimb sistemul la 0-1, am riscat şi ne-a ieşit. Nu mă aşteptam să joace ei cu un atacant, de aceea am început cu trei fundaşi centrali. Brandan a fost cel mai bun jucător. A făcut diferenţa. Important este următorul meci, dacă vom învinge putem să ne gândim la primăvara europeană. Acum le-am spus jucătorilor: capul jos şi la muncă. Nu trebuie să ne lăudăm prea mult", a declarat antrenorul.

Căpitanul echipei George Galamaz a fost scurt: "Am format un grup puternic aici, la Urziceni, şi ne bucurăm foarte mult că am făcut multă lume fericită acasă".

"Sunt foarte obosit. Rangers nu te lasă să joci, dar am reuşit să învingem. La 0-1 am avut o reacţie foarte bună. M-am bucurat foarte mult la primul gol ca şi cum ar fi fost al meu. Bilaşco să dea acum o masă, ceva, că i-am centrat foarte bine la gol", a declarat Pablo Brandan.

Marius Bilaşco radia de fericire. "Mă bucur exterm de mult. Am făcut un meci foarte bun, puţini ne dădădeau şanse. În vestiar a fost o atmosferă extraordinară. Primul gol luat şi penalty-ul ne cam demoralizaseră, dar penalty-ul apărat de Tudor ne-a revigorat", a declarat cel poraclit "Bilă".

Fernandes a fost pe aceeaşi lungime de undă. "Suntem obosiţi. Am întâlnit o echipă foarte bună. Ştiam că trebuie să facem un joc bun. La penalty i-am spus arbitrului că a fost involuntar, dar mi-a spus că am mişcat mâna", a spus fundaşul la TVR

Gabi Balint a tras concluziile. "Urziceniul a dominat şi a fost peste Rangers la toate capitolele. Brandan a fost cel mai bun jucător al echipei Unirii. În aceste condiţii, Unirea are şanse 95% de a se califica în primăvara europeană. Dan Petrescu a fost foarte inspirat când a modificat sistemul de joc în momentul în care l-a introdus pe Onofraş şi l-a trecut pe Maftei pe partea dreaptă", a spus Gabi Balint la TVR.

Clasamentul grupei G

1. Sevilla 9 puncte (golaveraj 9-2)

2. Urziceni 4 puncte (5-4)

3. Stuttgart 2 puncte (3-5)

4. Rangers 1 punct (3-9)

Filmul meciului

S-a terminat. Victorie mare pentru Unirea Urziceni

Se arată două minute de prelungire

Min. 90 Naismith a trimis cu capul pe lângă poarta lui Tudor

Min. 88 Schimbare la Unirea: a intrat Pădureţu, a ieşit Varga

Stadionul s-a golit aproape pe jumătate

Min. 85 Varga şutează peste poarta scoţiană

Şi mai mulţi spectatori scoţieni părăsesc stadionul

Min. 79 Frunză a şutat la colţul lung, dar pe lângă poartă

Min. 77 Lefferty trimite cu capul pe lângă poarta lui Tudor

Min. 75 Schimbare la Unirea: a intrat Sorin Frunză, a ieşit Tibi Bălan

Min. 73 Lefferty centrează şi Tudor respinge

Spectatorii scoţieni au început să părăsească stadionul

Min. 66 Schimbare la Rangers: a intrat Novo, a ieşit Rothen

Min. 65 GOOOOL UNIREA. Maftei este faultat, lovitură liberă. Execută BRANDAN şi marchează după ce mingea este deviată de un fundaş scoţian

Min. 61 Ricardo vede cartonaşul galben pentru fault

Min. 59. GOOOOOL UNIREA. Tibi Bălan execută lovitura liberă şi McCulloch a marcat cu capul în propria poartă

Min. 58 Ricardo este faultat de Naismith. Apostol este şi el faultat de acelaşi jucător şi Naismith vede cartonaşul galben.

Min. 49 GOOL UNIREA. Bilaşco şutează de la 25 m, portarul scoţian scoate in extremis în corner din vinclu. Corner şi BRUNO FERNANDES şutează cu călcâiul şi Lefferty a deviat balonul lângă stâlpul din dreapta porţii lui Rangers

A început repriza secundă

Schimbare la Rangers: a intrat Lafferty a ieşit Mendes

S-a încheiat prima repriză

S-a arătat un minut de prelungire

Min. 44 Brandan a făcut o cursă senzaţională pe partea stângă, a centrat, dar Varga nu a avut curajul să tragă din prima la poartă, a pasat spre Bălan şi faza s-a risipit

Min. 37 Penalty pentru Rangers. Fernandes a făcut henţ în careu. Davis trage în drepta portarului şi Daniel Tudor respinge mingea

Min. 37 Brandan vede cartonaşul galben pentru faulturi repetate

Min. 32 GOOOL UNIREA. Brandan a centrat de pe stânga şi BILAŞCO a împins mingea în poartă. Este primul său gol în Liga Campionilor.

Min. 29 Onofraş îl lansează pe Bilaşco, dar McCulloch reuşeşte să agaţe balonul

Min. 26 Corner pentru Rangers. Mendes execută, Tudor respinge, dar este şi faultat 

Unirea Urziceni are o posesie mai bună a mingei, dar nu pune în pericol poarta lui Rangers

Min. 24 Papac şutează mult peste poarta lui Tudor

Min. 22 Varga este faultat de Papac

Min. 20 Tibi Bălan nu a reuşit să şuteze cum trebuie şi ratează egalarea

Min. 18 Bălan este faultat. Schimbare la Unirea: iese Epaminonda Nicu şi a intrat Onofraş. Maftei a trecut fundaş dreapta.

Min. 15 Ialomiţenii au mai echilibrat jocul

Mendes s-a accidentat şi a primit îngrijiri medicale

Min. 2 GOL RANGERS. Mendes şutează de la marginea carelui mare, mingea este deviată de Ricardo şi cu boltă poposeşte în plasă. O vină mare o are şi portarul Tudor pentru că s-a uitat cum mingea trece peste el, fără să încerece să intervină. Este creditat cu golul marcat Ricardo - autogol

Min. 1 Rangers are o lovitură liberă, mingea este respinsă de Brandan în corner

A început meciul

Echipele de start

Rangers: McGregor - Whittaker, McCulloch, Weir, Papac -Thomson - Rothen, Davis, Mendes, Naismith - Miller. Antrenor: Walter Smith

Unirea: D. Tudor - Galamaz, Maftei, Fernandes - E. Nicu, Ricardo, Apostol, Brandan - Varga, T. Bălan - Bilaşco. Antrenor: Dan Petrescu

Cel mai ieftin bilet la meci a fost de 38 de lire sterline (aproximativ 41 de euro)

Mihai Stoica este încrezător că Daniel Tudor, portarul care va apăra buturile ialomiţene, va evolua bine în seara asta. "Experienţa lui Tudor cred că îşi va spune cuvântul. Am mare încredere în el. Din păcate, Aralauskis nu va putea juca deloc azi", a spus Stoica la TVR.

A început să plouă la Glasgow, dar gazonul arată impecabil. "Nici cu târnăcopul nu poţi strica acest gazon. Am sperat toată ziua să nu plouă. Ploaia nu ne avantajează", a mai spus în glumă Stoica.

Se aşteaptă ca la stadion să vină 25.000 de spectatori. Momentan, sunt doar câteva sute.

Fostul internaţional Gabi Balint a spus că este foarte riscant să nu ai portar de rezervă, Arlauskis s-a accidentat aseară şi este pe banca tehnică doar ca să fie la număr. "Unirea nu a putut înscrie decât 21 de jucători pe lista trimisă la UEFA, din cauză că nu are niciun jucător crescut în propria pepinieră", a spus Balint la TVR.

Un fan al lui Dan Petrescu a aşteptat echipa Unirea Urziceni să ajungă la stadion. El avea un tricou de-al fostului internaţional român.

image

Centralul partidei Glasgow Rangers – Unirea Urziceni este olandezul Eric Braamhaar, o mai veche cunoştinţă a Stelei. Acesta a arbitrat în preliminariile Ligii Campionilor, sezonul 2005-2006, meciul Steaua – Rosenborg, terminat 1-1 şi Bayern Munchen – Steaua 3-0, din grupele Ligii Campionilor, ediţia 2008-2009.
În timpul unui meci din campionatul Olandei, între Ajax şi PSV, terminat cu scorul de 5-1 pentru gazde, aceasta a fost surprins sărbătorind un gol al lăncierilor, după ce un avantaj lăsat de acesta în favoarea echipei din Amsterdam s-a materializat în gol. În 2001, a oprit un meci de-al lui NEC Nijmegen timp 20 de minute pentru că suporterii îi adresau injurii soţiei sale. A fost nevoie de intervenţia lui Danny Hesp, care a i-a convins pe fanii lui NEC să îşi ceară scuze înainte ca Braamhaar să permită continuarea meciului.

În 2007, în timpul unei semifinale de Cupa UEFA, a suferit o accidentare şi a fost înlocuit de al patrulea oficial la partidei, Pieter Vink. Ultimul va arbitra în această seară partida dintre Stuttgart şi Sevilla.

Arlauskis, accidentat. Unirea fără portar de rezervă

Accidentat la antrenamentul de ieri, portarul titular al Unirii Urziceni, Giedrius Arlauskis, nu va putea evolua în meciul de diseară. Din această cauză, echipa ialomiţeană nu va avea rezervă de portar, buturile fiind apărate de Daniel Tudor.

Mihai Stoica, managerul general al Unirii, a spus că şansele ca Arlauskis să poată juca sunt sub zero. "Arlauskis abia poate să meargă, nici nu poate fi vorba să joace, şansele sunt sub 0. Va fi prezent doar fizic pe bancă, e o problemă foarte mare pentru noi dacă păţeşte şi Tudor ceva", a declarat Stoica la Gspt TV.

Citiţi şi:

Fundaşul croat al ialomiţenilor Ersin Mehmedovici a spus că, în trecut, a fost un mare fan al trupei din Glasgow. Mai exact în perioada în care un alt sârb Dado Prso era în mare vogă pe „Ibrox Park”. „Îi urmăream pe cei de la Rangers atunci când Prso juca aici. Chiar dacă eu sunt sârb şi el croat, urmăream evoluţia tuturor sportivilor din fosta Iugoslavie. Chiar dacă ne-am separat ţările, mulţi dintre noi se mai simt uniţi. Îl ştiu şi pe Dragan Mladenovici, ca şi pe Saşa Papac care e din Bosnia. Ne-am uitat toată săptămâna la DVD-uri, aşa că ştim la ce să ne aşteptăm de la Rangers. Toată lumea acceptă că Sevilla este o echipă foarte bună şi e greu de ajuns. Noi vom încerca să-i depăşim pe cei de la Rangers şi Stuttgart, pentru a termina pe locul doi în această grupă”, a conchis Mehmedovici.

Bougherra s-a accidentat

Bougherra, care tocmai revenise după altă accidentare, este una dintre peisele importante ale lui Rangers, absenţa sa îngrijorându-l pe tehnicianul scoţienilor înaintea unui meci pe care echipa sa trebuie să-l câştige. În locul algerianului, Smith îl va juca cel mai probabil pe Lee McCulloch în centrul defensivei.
Altfel, la conferinţa de presă de ieri, tehnicianul lui Rangers a declarat că nu va subestima forţa Unirii, de al cărei autoproclamat statut de „cenuşăreasă” a grupei nu s-a lăsat păcălit. “Nu vom subestima Unirea, ei şi-au jucat până acum cartea foarte bine. Au zis că sunt echipa mică de provincie, dau au fost suficienţi de buni să câştige campionatul la ei în ţară”, a spus Smith.
Interesul pentru acest meci este destul de mare la Glasgow. Până aseară au fost vândute circa 40.000 de bilete şi se aşteaptă ca până la ora meciului încă 5.000 de tichete să fie achiziţionate de suporterii scoţieni.
 

Dan Petrescu: „Încercăm să câştigăm”

Dan Petrescu, antrenorul Unirii Urziceni, crede că echipa ialomiţeană poate face un meci mare cu Glasgow Rangers. Campioana României joacă al treilea meci din grupa Ligii Campionilor, pe terenul deţinătoarei titlului în Scoţia. Dan Petrescu ţinteşte locul trei şi calificarea în Liga Europa.

Jucătorii Unirii au acumulat un punct, după remiza de pe teren propriu cu VfB Stuttgart, şi sunt conştienţi că orice rezultat pozitiv de acum înainte îi apropie de obiectivul propus - locul trei. Antrenorul Dan Petrescu mizează pe faptul că toată presiunea va apăsa pe umerii scoţienilor care joacă împotriva unor debutanţi. „Deşi nu are cei mai buni jucători pe teren, e o formaţia foarte bine organizată. Vom încerca să învingem pe Rangers, dar orice punct câştigat în această competiţie este foarte bun. Cred că am fi putut face mai mult în cele două jocuri din Liga Campionilor. Ţinta noastră este să terminăm pe trei şi să mergem mai departe în Liga Europa. Totuşi, dacă nu vom câştiga, nu va fi deloc un dezastru. Suntem debutanţi şi dacă suntem învinşi, nu avem nicio problemă”, a declarat antrenorul Unirii aseară.

Ialomiţenii au deranjat-o pe Pink


Dan Petrescu şi elevii săi au ajuns, ieri, în jurul prânzului, la Glasgow şi s-au cazat la hotelul „Radisson”. Acolo ei au dat nas în nas cu Pink, cântăreaţa americană, care va susţine astăzi şi mâine două concerte în oraşul scoţian. Pink a părut deranjată de întâlnirea cu Galamaz şi compania şi a postat imediat un mesaj pe Twitter: „Abia m-am târât în pat printre fotbalişti, după ce am parcurs un drum plin de denivelări”. Dincolo de Pink, ialomiţenii au găsit la Glasgow o vreme ploioasă. Oficialii Unirii Urziceni le-au transmis şefilor lui Rangers că nu au nevoie de cele 1.200 de bilete cuvenite suporterilor românie. Astfel, clubul scoţian a decis să doneze tichetele Armatei, dorind să mulţumească astfel soldaţilor pentru serviciile aduse ţării.


Ultimele 5 meciuri ale lui Rangers:

17 octombrie: St. Johnstone - Rangers 1-2

4 octombrie: Rangers - Celtic 2-1 (VIDEO)

29 septembrie: Rangers - Sevilla 1-4 (VIDEO)

26 septembrie: Rangers - Aberdeen 0-0

19 septembrie: Kilmarnock - Rangers 0-0

Ultimele 5 meciuri ale Unirii Urziceni:

16 octombrie: Urziceni - Vaslui 1-2

3 octombrie: Gaz Metan - Urziceni 0-0

29 septembrie: Urziceni - Stuttgart 1-1

25 septembrie: Urziceni - Astra 4-1

20 septembrie: Dinamo - Urziceni 2-1

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite