„Milionarii“ Spaniei şi Angliei se bat pe aurul Danemarcei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gardoş (în galben), blocat de zidul englez
Gardoş (în galben), blocat de zidul englez

A 18-a ediţie a Campionatului European U-21 debutează azi în Danemarca. Cele mai bune opt echipe ale continentului se vor lupta pentru un loc în finala programată la 25 iunie, la Aarhus. Meciul şoc al fazei grupelor va avea loc mâine, când se vor întâlni Spania şi Anglia, două echipe a căror cotă de piaţă cumulată se ridică la fabuloasa sumă de 240 de milioane de euro.

La prima vedere, Anglia şi Spania sunt marile favorite ale turneului din Danemarca. Şi nici n-ar putea fi altfel, având în vedere că englezii, care ne-au scos pe noi la baraj (2-1 la general) valorează împreună 80 de milioane de euro, adică mai mult ca naţionala mare a României.

Şocul este însă şi mai mare în cazul Spaniei, care costă, atenţie, de două ori mai mult! Nu, nu este vorba de o greşeală, la aceste sume a ajuns în ziua de azi fotbalul „mare" la nivel de tineret.  Iar acestea sunt doar sume estimative, pentru că în practică lucrurile stau cu totul altfel. Două exemple: fundaşul englez Phil Jones (19 ani) tocmai a fost cumpărat de Manchester United de la Blackburn, pentru 20 de milioane de euro, în timp ce pe mijlocaşul Jordan Henderson (20 de ani), Liverpool i-a plătit lui Sunderland 22 de milioane de euro în urmă cu câteva zile.

Wilshere, Walcott şi Carroll au spus „NU"

Aşadar, pentru Anglia nu ar trebui să conteze absenţele vedetelor deja consacrate din Premier League ca Jack Wilshere, Theo Walcott (ambii de la Arsenal) sau Andy Carroll (Liverpool), care au refuzat politicos naţionala lui Stuart Pearce, invocând oboseala acumulată în timpul sezonului trecut.
La polul opus, Spania a trimis în Danemarca cea mai bună echipă. Nu lipsesc Bojan Krkici, Jeffren Suarez şi Thiago Alcantara de la Barcelona, portarul David De Gea de la Atletico Madrid (în tratative avansate cu Manchester United), Juan Manuel Mata de la Valencia sau precocele Iker Munian, atacantul care debuta oficial la Bilbao la doar 16 ani.

Program

Prima etapă

Azi

Grupa A

Belarus - Islanda- 19.00
Danemarca - Elveţia- 21.45

Mâine

Grupa B

Cehia - Ucraina- 19.00
Spania - Anglia- 21.45

Semifinale - 22 iunie

1. Locul 1 Grupa A - locul 2 Grupa B
2. Locul 1 Grupa B - locul 2 Grupa A

Finala - 25 iunie

info
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite