Miliardarii fotbalului: cele mai bogate cluburi din lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campionatul Spaniei propune începând de mâine un nou duel umăr la umăr între cele mai „scumpe” echipe din lume: „extratereştrii“ de la FC Barcelona şi „galacticii“ de la Real Madrid. Conform site-ului specializat tranfermarkt.de, loturile celor două mari rivale valorează împreună peste un miliard de euro!

Sezonul trecut, Barcelona şi Real Madrid au „omorât" concurenţa în prima ligă iberică, terminând campionatul în preajma sutei de puncte, cu peste 20 de lungimi faţă de a treia clasată. Stagiunea 2010-2011 nu lasă să se întrevadă nimic nou.

Citiţi şi:

Vezi aici filmul meciului Unirea Urziceni - Hajduk 1-1

Manchester City – Poli Timişoara 2-0 / Filmul meciului

Din contră, diferenţa de valoare dintre „granzi" şi restul competitoarelor pare să fi crescut. Argumente? „Galacticii" au apelat la serviciile celui mai bine cotat tehnician din lume, Jose Mourinho, iar catalanii şi-au îmbogăţit colecţia de super fotbalişti cu golgheterul Spaniei, David Villa. De altfel, Pep Guardiola are la dispoziţie nu mai puţin de opt campioni mondiali care gravitează în jurul „extraterestrului" Messi.

Este şi motivul pentru care valoarea de piaţă a jucătorilor Barcelonei totalizează acum aproximativ 543 de milioane de euro, record absolut în fotbalul mondial.
Întărită în ofensivă, Barca a rămas în pauza competiţională fără trei jucători de profil defensiv (Yaya Toure, Marquez şi Cigrinski), ulterioarele accidentări sau suspendări ale titularilor din apărare riscând să-i producă mari pagube lui Guardiola. Deocamdată, lucrurile merg excelent, aşa cum s-a văzut în returul Supercupei Spaniei (4-0 cu FC Sevilla).

JOSE Mourinho, „galactic şef"!

Dorinţa de revanşă a Realului este mai mare ca niciodată: doi ani fără nici măcar un trofeu, eliminată în ultimele cinci sezoane în 16-imile Ligii Campionilor. Pentru a rupe blestemul, oficialii de pe „Bernabeu" au renunţat în această vară la obişnuitele transferuri „galactice", cea mai importantă achiziţie fiind cea a antrenorului Jose Mourinho. Specialist în câştigarea de trofee, „The Special One" vine după „tripla coroană" realizată cu Inter şi are în faţă provocarea carierei.

Între timp, la solicitarea portughezului, lotul madrilenilor s-a echilibrat, vedetele Cristiano Ronaldo, Kaka şi Benzema având acum alături fotbalişti mai puţin mediatizaţi, însă în plină ascensiune, precum Di Maria, Özil sau Khedira.

Pulhac, „de sămânţă“!

Pentru prima dată în ultimii 20 de ani, am fost la un pas de a nu avea reprezentanţi în campionatul Spaniei. Salvarea a venit de la nou-promovata Hercules Alicante. Deşi a renunţat inexplicabil la Ionel Dănciulescu, gruparea iberică l-a împrumutat de la Dinamo pe Cristi Pulhac (foto stânga) în schimbul a 250.000 de euro.

Pronosticurile sezonului

- Lupta pentru titlu: FC Barcelona, Real Madrid
- Lupta pentru locurile 3-4 (care duc în Liga Campionilor): FC Sevilla, Atletico Madrid, Villarreal
- Lupta pentru locurile de Liga Europa: Valencia, Getafe, La Coruna, Bilbao
- Echipe de mijlocul clasamentului: Mallorca, Espanyol, Malaga, Santander, Osasuna
- Lupta pentru retrogradare: Gijon, Sociedad, Zaragoza, Hercules, Levante, Almeria

image
image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite