„Mihăiţă, nu ceda niciodată!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mihăiţă Neşu a fost în centrul atenţiei la ultimul meci al sezonului pentru FC Utrecht, 5-1 cu Alkmaar, deşi fizic se afla în spital, în stare gravă. Într-o atmosferă incredibil de emoţionantă, jucătorii lui Utrecht i-au dedicat victoria lui Mihăiţă Neşu, aflat în cel mai delicat moment al vieţii.

Statistic, FC Utrecht a încheiat ieri un sezon gri, în urma căruia a ratat calificarea într-o cupă europeană. Practic, din cauza accidentării lui Neşu, stagiunea echipei olandeze e departe de a se fi terminat. Lipseşte ceva, o veste bună de la spitalul în care fotbalistul român se chinuieşte de aproape o săptămână să se pună din nou pe picioare.

De sprijin nu duce lipsă. Ieri, la ultimul meci pe teren propriu al alb-roşilor, stadionul lui FC Utrecht s-a colorat în roşu, galben şi albastru. „Don't give up, forever Neşu!" (n.r.: Nu renunţa, pentru totdeauna Neşu) a fost mesajul afişat înainte de startul partidei pe un imens „tricolor", de 20x30 metri, care a stat minute bune întins pe gazon. A fost momentul emoţionant în care peste 20.000 de spectatori s-au ridicat în picioare pentru a-l aplauda şi a-l încuraja pe Mihăiţă, al cărui chip surâdea de pe drapelul românesc.

image

De altfel, întreaga duminică de ieri i-a fost dedicată fundaşului român. Încă de dimineaţă, fanii locali au luat cu asalt magazinul clubului unde se puseseră în vânzare eşarfele tricolore cu Mihai Neşu în prim-plan. S-au dat ca pâinea caldă, directorul tehnic, Foeke Booy, aflându-se printre primii cumpărători. Coechipierii „Bişonului" au avut şi ei grijă să intre pe teren în tricouri albe, personalizate cu fotografia lui Neşu, în timp ce pe tabela de marcaj se derulau imagini cu fatidicul antrenament care l-a trimis pe Mihăiţă la spital. Au urmat 90 de minute de spectacol, probabil cele mai bune ale lui Utrecht în acest sezon, fosta campioană AZ Alkmaar fiind spulberată cu 5-1. Evident, reuşitele gazdelor au fost tot atâtea dedicaţii pentru Neşu. La golul patru, Mertens şi-a scos tricoul şi a primit „galben" în fluierăturile spectatorilor. La golul cinci, Van Wolfswinkel a repetat gestul, dar n-a mai fost sancţionat, arbitrul înţelegând şi el ce se petrece.

Schut a plâns în tribune

Suporterii lui Utrecht au fluturat şi eşarfele dedicate „Bişonului“  Foto: www.bunnikside.nl



Fundaşul Alje Schut, cel care a căzut peste gâtul lui Neşu la antrenamentul de marţea trecută, n-a jucat ieri, din simplul motiv că nu-i mai stă mintea la fotbal. Schut a luat însă loc la tribuna oficială, iar la final a coborât pe gazon extrem de afectat, cu ochii în lacrimi. Uriaşul de 1,92 metri şi aproape 100 de kilograme plângea ca un copil. La fel au făcut-o şi mulţi dintre fanii lui Utrecht la discursul ţinut de preşedintele clubului, Willem van Dop, imediat după sfârşitul partidei cu Alkmaar.

O altă dovadă că olandezii îi vor simţi lipsa lui Neşu: în clasamentul celor mai admiraţi jucători ai echipei batave în sezonul 2010-2011 întocmit de suporteri, fostul stelist a ocupat locul trei, la fel ca anul trecut. Premiul a fost ridicat de un copil, vecin cu Mihăiţă, îmbrăcat în tricoul naţionalei României, primit cadou chiar de la internaţionalul nostru.

Câteva dintre zecile de bannere dedicate lui Neşu

- „Alături de Neşu"
- „Neşu, be strong"
- „Neşu is super"
- „Neşu, we love you"

Ajax, campioană după şapte ani

image



Pe lângă meciul de la Utrecht, ultima etapă a campionatului Olandei a programat şi "finala" pentru titlu dintre Ajax şi Twente. Cele două echipe se revedeau la o săptămână după dramatica finală de Cupă câştigată de clubul din Enschede (3-2 de la 0-2!). În campionat, cu un punct în spate înaintea meciului de ieri, "lăncierii" aveau nevoie de victorie pentru a-şi completa palmaresul cu al 30-lea titlu, însă primul după 2004. La finalul unei pertide tensionate, Ajax s-a impus cu 3-1, eroul gazdelor fiind mijlocaşul Siem de Jong, autor a două goluri. Artizanul succesului a fost însă fostul mare jucător al lui Ajax, Frank De Boer (foto, în centru), care în decembrie 2010 a preluat conducerea tehnică de la Martin Jol, reuşind în timp record să redreseze corabia în derivă a grupării din Amsterdam.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite