Mihăiţă Pleşan: „Nu sunt terminat“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihăiţă Pleşan: „Nu sunt terminat“
Mihăiţă Pleşan: „Nu sunt terminat“

Internaţionalul s-a împăcat foarte greu cu ideea că nu mai face parte din lotul Stelei. La 26 de ani, Mihăiţă Pleşan, cel pe care Hagi îl vedea drept urmaşul său, este nevoit să o ia de la capăt. Mijlocaşul se antrenează printre puştii de la Steaua II.

„Adevărul”: Mihăiţă, cum e la echipa a doua?

Mihăiţă Pleşan: Din păcate, nu îmi e prea bine, dar mă supun deciziei conducerii. Păcat că acum când mi-am revenit complet după accidentări, am fost îndepărtat din lot. Nu mă aşteptam la aşa ceva.

De ce crezi că ai ajuns în situaţia aceasta?

Habar nu am, cert este că eu îmi doream să continuu la Steaua. Pur şi simplu mi s-a spus că sunt liber să plec pentru 350.000 de euro plus TVA şi, dacă nu îmi voi găsi un contract, voi juca la echipa a doua.

A contat şi scandalul cu Ghionea de la Urziceni?

Din punctul meu de vedere nu a existat niciun conflict şi am văzut că şi Sorin a spus la fel. A fost doar o discuţie bărbătească, dar aşa se întâmplă la fiecare echipă. Nu am nimic cu Ghionea.

Ai mai vorbit cu el?

N-am mai apucat, însă mai ţin legătura cu mulţi dintre foştii colegi.

Atunci, salariul tău să fi fost problema?

Mă îndoiesc. Într-adevăr, câştig peste plafonul impus de patron, însă nu atât de mult precum s-a speculat.

E adevărat că vestiarul Stelei e dezbinat?

Aş vrea să nu comentez. Eu, unul, nu am fost în nicio bisericuţă, am fost prieten şi cu străinii, şi cu românii.

Te simţi în vreun fel responsabil pentru parcursul slab al Stelei din sezonul trecut?

Am jucat doar cinci meciuri, nu pot să spun că mă simt într-un fel anume. Dacă jucam 20-30 de meciuri, cum au jucat alţii, puteam spune ceva în acest sens, dar aşa... Am jucat foarte puţin, am avut multe probleme de sănătate, iar când îmi revenisem am fost aruncat direct în luptă, fără o perioadă de reacomodare. Totuşi, nu cred că m-am făcut de râs.

Ce ai de gând să faci în continuare?

Voi pleca în cantonamentul echipei a doua şi aştept să se concretizeze una dintre ofertele pe care le am. Sunt dorit atât în ţară, cât şi la echipe de primă ligă din străinătate. Prioritar e să plec afară.

image

Pleşan (centru), printre tinerii săi colegi de la Steaua II 

Dorinel Munteanu a spus că te aşteaptă la Oţelul...

Mă flatează cuvintele sale frumoase. El ştie bine ce pot. Din păcate, e greu să ajung acolo pentru că ştiu că şi Oţelul, ca şi multe alte echipe, are probleme cu banii.

În condiţiile actuale, mai speri la naţională?

Sigur că da. Am doar 26 de ani, vârsta la care unii abia se apucă de fotbal. Hagi a explodat de-abia la 28-29 de ani, iar alţii joacă la nivel înalt şi la 35 de ani. Nu sunt terminat şi odată ce voi reintra în circuit voi avea şansa mea să revin sub tricolor. 

Steaua nu mai are sponsor

Roş-albaştrii şi-au prezentat ieri echipamentele pentru sezonul 2009-2010, Sorin Ghionea, Bănel Nicoliţă şi Petre Marin

image

fiind cei care au îmbrăcat noile ţinute de joc. Momentan, Steaua nu mai are însă niciun sponsor pe tricou, CitiBank intenţionând să se retragă, deşi mai avea contract cu roş-albaştrii până în 2010.

„Suntem în negocieri cu sponsorul nostru tradiţional“, s-a rezumat să declare Valeriu Argăseală. Acum câteva luni, de pe tricourile Stelei a dispărut şi numele companiei Air Atlantis Taxi.

Lovin e mult mai bine-dispus

Celălalt jucător exilat de Gigi Becali la echipa a doua, Florin Lovin, nu pare deloc afectat de decizia patronului. Cu zâmbetul pe buze, mijlocaşul fredona ieri manele pe holurile de la vestiarele din Ghencea, la finele antrenamentului efectuat sub comanda lui Leo Strizu. Lovin e în Ghencea de patru ani şi jumătate, timp în care a câştigat două titluri de campion.

Începând de astăzi şi până la 24 iulie, Steaua II va efectua un cantonament la Săcele.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite