Miercuri de lux pentru fotbal!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ronaldinho revine  în naţională  după 19 luni  în care n-a fost convocat
Ronaldinho revine în naţională după 19 luni în care n-a fost convocat

Messi, faţă în faţă cu Ronaldinho, Gerrard versus Benzema sau Cristiano Ronaldo împotriva campionilor mondiali Xavi şi Iniesta. Iată ce ne pregăteşte săptămâna amicalelor internaţionale . Doar la Cupa Mondială mai au loc atâtea vedete pe metrul pătrat.

Şase dintre cele mai mari rivale din lumea fotbalului internaţional îşi dau întâlnire miercuri, în cele mai tari meciuri de verificare ale anului.

Argentina - Brazilia

Sub comanda lui Mano Menezes, Brazilia încearcă să-şi recapete spectaculozitatea sacrificată în timpul pragmaticului Dunga, în timp ce Argentina lui Sergio Batista (la primul său meci ca principal, după trei partide ca interimar) vrea să demonstreze că acel 4-1 administrat campioanei mondiale Spania, la 7 septembrie, nu a fost un accident. La brazilieni revine în echipă Ronaldinho după un an şi şapte luni în care nu a fost convocat. Cu excepţia lui Cambiasso şi Gago, Batista se bazează la acest meci pe cei mai buni stranieri, în timp ce Menezes şi-a permis să-i lase acasă pe „veteranii" Julio Cesar, Juan, Lucio şi Luis Fabiano.

Faţă în faţă:

93 de meciuri
33 de victorii Argentina
23 de remize
37 de victorii Brazilia
Golaveraj: 147-148

Anglia - Franţa

Proscrişii de la Cupa Mondială îşi fac încet-încet loc în echipa lui Laurent Blanc. Deşi Jeremy Toulalan nu este în lot, Eric Abidal a fost rechemat la datorie pentru amicalul cu Anglia, iar Patrice Evra va reveni cel mai probabil în februarie, la amicalul cu Brazilia, testul cu echipa lui Fabio Capello fiind ultimul din cele cinci meciuri de suspendare primite de căpitanul „cocoşilor" pentru boicotul din Africa de Sud. Fanii englezi au cumpărat încă de joia trecută toate biletele la meciul de pe „Wembley", interesul lor fiind justificat: naţionala „Albionului" n-a mai câştigat cu Franţa din 1997 (1-0). În acest interval, continentalii au câştigat de trei ori, alt meci terminându-se la egalitate.

Faţă în faţă:

37 de meciuri
23 de victorii Anglia
5 remize
9 victorii Franţa
Golaveraj: 129-41

Portugalia - Spania

Singura noutate din echipa lui Del Bosque faţă de lotul cu care Spania a câştigat Cupa Mondială o reprezintă convocarea lui Santi Cazorla. Atacantul lui Villarreal a fost chemat în locul lui Jesus Navas, care s-a operat recent la genunchi. De partea cealaltă în echipa lui Paulo Bento reapare Jose Bosingwa, fundaşul lui Chelsea ratând CM din cauza unei accidentări la genunchi. Pentru ambele echipe, miza partidei este una uriaşă, întrucât la 2 decembrie FIFA va anunţa gazda Mondialului din 2018, pentru care Spania şi Portugalia şi-au anunţat candidatura comună. „Avem ocazia să dăm un ultim imbold candidaturii ţărilor noastre", a declarat Del Bosque, anticipând un meci extrem de spectaculos. Sau cel puţin mai spectaculos decât cel de la Mondialul sud-african, când spaniolii s-au impus cu 1-0.

Faţă în faţă:

36 de meciuri
7 victorii Portugalia
12 remize
17 victorii Spania
Golaveraj: 40-75.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite