Middlesbrough, în turneu prin Coreea de Nord!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Formaţia de fete a FC Middlesbrough este prima echipă britanică invitată în izolata ţară asiatică.

Middlesbrough este pentru Coreea de Nord ce este Pasadena pentru România: locul celor mai mari victorii din istoria naţionalei de fotbal. În 1966, la prima participare la o Cupă Mondială, coreenii au disputat toate cele trei partide din grupă pe Ayresome Park, fiind "adoptaţi" şi încurajaţi de localnici.

În Middlesbrough echipa realiza, pe 19 iulie 1966, una din cele mai mari surprize din istoria fotbalului, învingând Italia cu 1-0. A fost începutul unei neobişnuite poveşti de dragoste dintre o ţară comunistă şi un oraş din lumea occidentală. În 2002, membrii rămaşi în viaţă ai echipei asiatice, printre care şi marcatorul singurului gol, Pak Tu Ik, reveneau la locul marii victorii, devenind şi subiect al unui documentar numit "Jocul vieţii lor".

Aşa se explică faptul că tocmai echipa de fotbal feminin din Middlesbrough a fost invitată zilele acestea de autorităţile nord-coreene pentru un turneu amical. "Este prima oară când o echipă britanică vine în Coreea de Nord să joace cu echipe locale", explică ineditul situaţiei ambasadorul Peter Hughes.

Ajunse la Phenian săptămâna trecută, englezoaicele au pierdut cu 6-2 primul meci, urmând să mai dispute unul şi să efectueze antrenamente împreună cu elevi nord-coreeni.

Fotbalul feminin este foarte popular în Coreea de Nord, a cărei naţională ocupă locul 7 în clasamentul FIFA şi a câştigat Cupa Asiei de trei ori în ultimul deceniu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite