Michel Platini: "Multe cluburi mari vor dispărea"! Fotbalul european, datorii de 1,2 miliarde de euro!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele UEFA, Michel Platini, a susţinut la Roma, principiul fair-play-ului financiar, care ar trebui să intre în vigoare din ediţia 2013-2014, menţionând că, în lipsa acestuia, multe echipe mari vor dispărea.

"Fair-play-ul financiar este un proiect important, care trebuie să intre în vigoare în ediţia 2013-2014. Altfel, multe echipe mari vor dispărea. Trebuie să învăţăm cluburile să devină normale, să nu cheltuie bani pe care nu îi au. Când noi facem aşa ceva, ajungem la închisoare; când o fac grupările de fotbal, câştigă trofee mai uşor. Aşa ceva nu este normal. Trebuie să reducem costurile, pentru că fotbalul european are datorii de 1,2 miliarde de euro. Eu am curajul sã iau această decizie şi nu voi da înapoi", a spus Platini, în cadrul unei întâlniri la care au participat mai mulţi conducători din fotbalul italian.

La 11 ianuarie, UEFA a relevat faptul că 56 la sută din cele 733 de cluburi europene care activau, în 2009, în primele divizii au înregistrat pierderi în anul respectiv, iar dacă noile criterii care trebuie îndeplinite până în anul 2015 în materie de gestiune a cluburilor ar fi impuse astăzi 11 echipe nu ar putea participa în această ediţie a cupelor europene

Comitetul Executiv al UEFA a adoptat, la 27 mai 2010, principiul fair-play-ului financiar, care presupune că un club nu poate cheltui mai mulţi bani decât generează, pentru a putea participa în cupele europene. Acest principiu intră în vigoare treptat, iar primele sancţiuni s-ar putea aplica începând cu ediţia 2014-2015.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite