Michel Platini a primit premiul Giacinto Facchetti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premiul Giacinto Facchetti, înfiinţat în 2006 în memoria fostului căpitan al formaţiei Internazionale Milano şi al naţionalei Italiei, a fost acordat preşedintelui UEFA, Michel Platini, informează Gazzetta dello Sport.

Acest premiu, intitulat "Giacinto Facchetti, Il bello del calcio (frumosul fotbalului)", înfiinţat la iniţiativa cotidianului sportiv Gazzetta dello Sport în memoria fostului jucător decedat în septembrie 2006, recompensează o personalitate din lumea fotbalului a cărei carieră este exemplară.

Platini a fost premiat pentru pentru spiritul de corectitudine şi fair-play, dar şi pentru capacitatea profesională şi calităţile umane, conform Gazzetta dello Sport. În 2006, primul premiu Giacinto Facchetti a fost atribuit paraguayanului Julio Gonzalez, care a continuat să joace fotbal deşi avea un braţ amputat în urma unui accident de maşină. În 2007, premiul a revenit lui Younis Mahmoud, capitanul echipei Irakului, câştigătoare a Cupei Asiei. La ediţia din 2008 a fost premiat emblematicul căpitan al formaţiei AC Milan, Paolo Maldini, în 2009 Cesare Prandeli, iar în 2010 Gianfranco Zola.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite