FOTBAL: Cehia - Michal Bilek este noul selecţioner al echipei naţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul internaţional ceh Michal Bilek a fost numit, marţi, în funcţia de selecţioner al echipei naţionale a Cehiei, unde îl va înlocui pe Ivan Hasek, care a ocupat temporar acest post, deşi este preşedintele Federaţiei (CMFS), informează AFP.

"Obiectivul principal al noului selecţioner este calificarea la EURO 2012. Contractul lui Bilek se întinde până la turneul final din Ucraina şi Polonia", a anunţat Hasek.

Echipa naţională a Cehiei nu va participa la Campionatul Mondial din 2010, din Africa de Sud, deoarece s-a clasat pe locul 3 în grupa preliminară, în spatele Slovaciei şi al Sloveniei. În ultimele luni, Bilek a fost asistentul lui Hasek, fostul său coechipier de la Sparta Praga.

"Este o ofertă pe care nu o puteam refuza. Trebuie să revitalizăm echipa naţională prin apelarea la jucători tineri", a spus Bilek, a cărui primă acţiune în noua calitate va fi un turneu în Dubai, între 15 şi 18 noiembrie, la care vor mai participa Emiratele Arabe Unite, Irak şi Azerbaidjan.

Bilek, în vârstă de 44 de ani, a mai pregătit în cariera sa de antrenor pe Sparta Prague, Chmel Blsany, FK Teplice, Viktoria Plzen (toate din Cehia), Ruzomberok (Slovacia) şi CS Cartagines (Costa Rica), dar şi reprezentativa U19 a Cehiei.
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite