Messi îi dă bătăi de cap lui Guardiola: cine îi ia locul cu Gijon?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Barcelona nu va juca decât două etape fără Messi. Cu toate astea, Josep Guardiola va trebui să-i găsească argentinianului un înlocuitor pe măsură, iar asta pare destul de greu, chiar şi în cazul catalanilor.

El Mundo Deportivo aminteşte că Guardiola nu a mai fost de foarte mult timp nevoit să alinieze un prim "11" fără Messi, astfel că nu va fi misiune uşoară. Argentinianul a evoluat în ultimele 36 de partide oficiale ale catalanilor, în 33 dintre ele fiind titular, interval în care a marcat 37 de goluri.

Antrenorul formaţiei „blau-grana” are însă variante foarte bune la dispoziţie:

1. În centrul atenţiei se află Bojan Krkici şi David Villa. În cazul în care va conta pe fotbalistul crescut la academia de fotbal a Barcelonei, Pep nu ar fi nevoit să schimbe prea mult formula de start. Benzile ar fi asigurate de Pedro şi Villa, ale căror prestaţii în ultimele meciuri au fost foarte bune.

Anul trecut, antrenorul Barcelonei a apelat de 11 ori la fotbalistul de 20 de ani pentru a fi vârful de lance al echipei, iar succesul le-a surâs campionilor Spaniei în 10 dintre partide. Barça a pierdut doar duelul din Cupa Regelui, contra Sevillei, pe „Camp Nou”.

2. O a doua variantă ar fi trecerea lui Villa din banda stângă în centrul ofensivei, o poziţie cu care atacantul este obişnuit, şi titularizarea lui Bojan în locul iniţial al lui Villa. Tânărul atacant al Barcelonei a mai evoluat pe acest post în victoria la scor, 4-0, care i-a permis să-şi adjudece Supercupa Spaniei, contra Sevillei.

3. O altă variantă ar fi avansarea lui Iniesta în atac şi introducerea lui Keita în locul său, la mijlocul terenului, alături de Xavi şi Busquets.

4. Ultima variantă şi cea mai puţin probabilă, dar pe care Guardiola a experimentat-o deja, ar fi trecerea lui Maxwell în atac, pe partea dreaptă, cu Villa în centru şi Bojan pe stânga. Maxwell a evoluat pe acest post în meciul tur, cu Sevilla, din Supercupa Spaniei.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite