Messi i-a subordonat pe brazilieni în prelungiri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Messi a înscris cu un şut plasat de la marginea careului
Messi a înscris cu un şut plasat de la marginea careului

Argentina a învins Brazilia cu 1-0 în cel mai aşteptat amical al zilei de ieri. „Catalanii“ Messi şi Dani Alves au avut cele mai mari ocazii ale unui derby sud-american decis de o execuţie a argentinianului în minutele de prelungire.

Doar în Argentina se putea întâmpla ca un meci al naţionalei cu Brazilia să fie programat la nici 24 de ore după marele derby al campionatului intern, River - Boca (1-0). Fără jucători din Ţara Tangoului, colonia europeană a lui Sergio Batista s-a adunat în Qatar cu obiectivul precis de a-şi bate eterna rivală sud-americană după mai mult de cinci ani de „secetă".

Călcate de „pume", nisipurile micuţului stat asiatic au făcut cunoştinţă aseară şi cu celebra plajă Copacabana, „fabrica" de fotbalişti a Braziliei. Aşadar, pentru „baticurile" din tribune a urmat o adevărată demonstraţie de fotbal cu zâmbetul pe buze: un câlcâi „dinţos" al lui Ronaldinho, un voleu al lui Dani Alves oprit de transversală şi nenumărate piruete marca Messi, încununate cu un trasor care a muşcat bara porţii braziliene.

La spectacolul din prima repriză a contribuit şi Mascherano, aproape de un autogol de generic. Ca o simplă coincidenţă, toţi cei enumeraţi mai sus sunt sau au fost jucători ai Barcelonei.

Oare cum ar fi arătat jocul dacă cele două echipe nu ar fi avut şi „mâini moarte", gen Higuain sau Robinho? Vârful argentinian a fost schimbat la pauză, în timp ce brazilianul a ieşit prima dată din anonimat abia după o oră de joc, cu un şut la firul ierbii scos de Romero.

Per total, a fost un echilibru evident între samba şi tango, reflectat şi la capitolul „mari speranţe", unde Pastore şi Neymar au vrut mult, dar n-au reuşit să dea lovitura decisivă. A dat-o însă Messi, care a marcat primul gol al său în faţa Braziliei tocmai în finalul partidei.

Argentina  1

Romero - J. Zanetti, Pareja, Burdisso, Heinze - Mascherano, Banega - Messi, Pastore (D'Alessandro 70), Di Maria - Higuain (Lavezzi 46). Selecţioner: Sergio Batista.

Brazilia  0

Victor - D. Alves, Thiago Silva, D. Luiz, A. Santos - Ramires (Jucilei 86), Lucas, Elias - Ronaldinho (Douglas 73) - Robinho, Neymar (Andre 77). Selecţioner: Mano Menezes.

Gol: Messi 90+1

Stadionul „Khalifa International"

Doha: 40.000

Arbitru: Abdala Balideh (Qatar)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite