Messi de aur!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fotbalistul argentinian a fost preferat în competiţia cu coechipierii săi de la Barcelona, Iniesta şi Xavi, câştigând Balonul de Aur FIFA. Messi este primul câştigător al „Balonului de Aur FIFA“, trofeu rezultat în urma unifcării “Balonului de Aur“ acordat de France Football şi a premiului „Fotbalistul Anului FIFA“

După o lună de speculaţii intense privind destinaţia mult râvnintului trofeu, în sfârşit s-a făcut lumină. Barcelona ar fi vrut ca „Balonul de Aur" să fie al tuturor, FIFA şi France Football au decis ca acesta să ajungă la Lionel Messi.

Şi cine ar fi fost mai potrivit pentru a-i înmâna acestuia premiul decât Josep Guardiola. Argentinianul a fost numit la finalul unei gale ce a început emoţionant, cu premiul fair play acordat naţionalei feminine U-17 din Haiti. Messi nu a luat aşadar Cupa Mondială, cum au făcut-o în acest an Andres Iniesta şi Xavi, dar valoarea argentinianului şi-a spus încă o dată cuvântul.

Al doilea cel mai aşteptat moment al serii: numirea celui mai bun antrenor al lumii în 2010. Cum anunţaseră cu câteva ore înainte de oficializare spaniolii de la Marca, distincţia i-a revenit lui Jose Mourinho, care a căştigat anul trecut campionatul, cupa şi Liga Campionilor cu Inter.

Premiul acordat celei mai bune jucătoare a lumii a revenit braziliencei Marta, pentru a cincea oară în carieră.
Echipa ideală a anului 2010:  Casillas - Maicon, Pique, Lucio, Puyol - Iniesta, Xavi, Sneijder - Cristiano Ronaldo, David Villa, Messi.

Lionel Messi

-Locul şi data naşterii: Rosario, Argentina, 24.06.1987 (23 de ani)
-Post: atacant sau extremă
-Meciuri la naţională: 50
-Valoare de piaţă: 100.000.000 de euro
-Reperele sezonului 2009-2010: 60 de meciuri, 48 de goluri, 18 pase decisive, campionatul şi Supercupa Spaniei, „Gheata de Aur" (34 de goluri în Primera), golgheterul Ligii Campionilor (8 goluri) şi cel mai bun jucător argentinian al anului 2010.
-A ajuns la Barcelona în 2000, la vârsta de 13 ani, pentru că cei de la Newell's Old Boys nu au avut bani să-i plătească un tratament cu hormoni de creştere, circa 900 de dolari pe lună. A strâns între timp 240 de meciuri, 155 de goluri şi 64 de pase decisive.
-A debutat la catalani trei ani mai târziu, la 16 ani şi 145 de zile, într-un amical cu Porto, condusă la acea vreme de Jose Mourinho. Messi spune că îi va rămâne pe veci dator lui Frank Rijkaard pentru că i-a lansat cariera.
-A mai prins podiumul „Balonului de Aur", acordat de revista France Football, de trei ori la rând, câştigând trofeul anul trecut.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite