Messi – Fabregas, un cuplu mortal!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei doi au dat patru goluri şi cinci pase de gol în victoria nimicitoare a catalanilor în faţa Osasunei: 8-0! În meciul de sâmbătă, catalanii au avut iar o posesie care dă frisoare oricărui adversar: 82%.

Lionel Messi - Cesc Fabregas ar putea deveni cel mai prolific cuplu din istoria Barcelonei. În meciul cu Osasuna, scor 8-0, cei doi au demonstrat cât de bine se înţeleg, cât de bine se completează pe teren şi cât de importanţi sunt pentru Barça. Sâmbătă, spaniolul a dat un gol, dintr-o pasă venită de la argentinian, şi a reuşit trei assist-uri, dintre care două pentru Messi. La rândul său, decarul catalanilor a reuşit trei goluri, două bare şi două pase decisive.

Generaţia de excepţie a academiei de tineret

Dar cifrele nu sunt de partea lor doar în acest joc. De la începutul campionatului au dovedit că sunt cei mai importanţi jucători din echipa lui Pep Guardiola. Sunt cei mai buni marcatori (Messi, cinci goluri, Fabregas, trei goluri) şi sunt cei mai buni pasatori (Fabregas, patru pase decisive, Messi, trei pase decisive). "Fabregas s-a adaptat la o poziţie mult mai statică, spre deosebire de cea de la Arsenal", a spus Guardiola după jocul cu Osasuna. Relaţia dintre Messi şi Fabregas nu s-a construit în ultima lună, de când spaniolul a ajuns la Barcelona. Ei se cunosc de la academia de tineret. Cei doi, alături de Piqué, au fost vârfurile generaţiei 1987, considerată de mulţi drept cea mai bună din istoria „La Masia".

Meciurile în care ei marcau opt, nouă sau chiar 10 goluri erau dese, iar toată lumea se aştepta să strălucească şi la echipa mare. „În viaţa mea nu am întâlnit un grup atât de ambiţios şi de competitiv. Nu doar la meciuri, cât şi la antrenamente. De multe ori trebuia să-i opresc pentru că ieşeau scântei. O echipă absolut excepţională", obişnuia să spună Alex Garcia, cel care a fost antrenor pentru mulţi ani al academia de tineret a Barcelonei.

Reperele meciului

- Messi a ajuns la 11 meciuri în care marchează cel puţin trei goluri
- Barcelona a câştigat după 15 ani la o diferenţă de opt goluri pe Camp Nou.
- Catalanii au tras de 14 ori pe spaţiul porţii, Osasuna doar o dată!
- Echipa lui Guardiola a avut o posesie zdrobitoare: 82%

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite