Messi este cel mai mediatizat fotbalist din lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Profesorii de la Universitatea din Navarra au calculat valoarea mediatică a fotbaliștilor, antrenorilor și a echipelor de club și naționale.

Un studiu prezentat azi de profesori de la Universitatea din Navarra arată că Lionel Messi (FC Barcelona) este cel mai mediatizat fotbalist din lume. Argentinianul a acumulat un total de 22,3 puncte, depășindu-i pe Cristiano Ronaldo (17,8 ), Kaka (12,7), Wayne Rooney (12,6), Fernando Torres (12,4) și Franck Ribery (12,0 ).

Specialiștii de la Universitatea din Navarra calculează valoarea mediatică în funcție de aparițiile în presa scrisă și pe Internet în țările cu cele mai tari campionate din Europa, Argentina și Brazilia. Rezultatele unui asemenea sondaj confirmă relația strânsă între talent și performanțele sportive. ”Doar scandalurile sportive, gen doping, pot depăși ca valoare mediatică aceste rezultate” susțin specialiștii.

În topul echipelor, FC Barcelona este liderul clasamentului. Formația lui Pep Guardiola a acumulat 103,3 puncte, surclasând-o la o diferență mare de scor pe rivala Real Madrid (74,5 puncte). Pe treapta a treia a podiumului s-a situat Inter Milano, câștigătoarea Ligii Campionilor, care a acumulat 55,7 puncte, ea depășind-o pe Manchester United (47,6).

Vezi pe Adevărul.es care este cel mai mediatizat antrenor din lume

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite