Mega-transfer în Franţa: Gourcuff, la Lyon pe 22 de milioane €

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clubul Olympique Lyon a anunţat, luni seară, semnarea unui acord cu Girondins Bordeaux pentru transferul mijlocaşului Yoann Gourcuff, care va semna un "contract pe termen lung" după ce va efectua vizita medicală.

"Condiţiile acestei tranzacţii au fost negociate în baza unei clauze de reziliere de care beneficia jucătorul şi care a fost stabilită la 31 iulie cu o valoare forfetară de 22 de milioane de euro în trei tranşe, până la 31 decembrie 2012 şi o valoare suplimentară de maxim 4,5 milioane de euro condiţionată de o eventuală cedare a jucătorului de către Olympyque Lyon", se arată într-un comunicat al clubului lyonez.

"Olympique Lyon se bucură de venirea lui Yoann Gourcuff, principalul obiectiv al clubului şi al managerului general Claude Puel pentru a oferi o nouă dimensiune liniei de mijloc", se menţionează în comunicat.

Girondins Bordeaux a anunţat, la rândul său, că acest transfer s-a făcut în interesul clubului, în acord cu antrenorul şi staful tehnic şi în conformitate cu angajamentele contractuale luate cu jucător.

După două sezoane la Girondins, Gourcuff, în vârstă de 24 de ani, se va întâlni la Lyon cu Lyon Hugo Lloris şi Jeremy Toulalan, doi dintre prietenii săi apropiaţi din echipa Franţei, însă va evolua şi în Liga Campionilor, unde echipa din Bordeaux nu a reuşit să se califice sezonul trecut.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite