Mircea Lucescu: „Medicamentul meu e fotbalul“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Lucescu: „Medicamentul meu e fotbalul“
Mircea Lucescu: „Medicamentul meu e fotbalul“

Antrenorul lui Şahtior Doneţk a vorbit în exclusivitate pentru „Adevărul” despre operaţia pe inimă la care a fost supus miercuri seara. Mircea Lucescu a ieşit de la reanimare, dar va mai rămâne în spital câteva zile. „Il Luce“ se simte bine şi a fost Surprins de valul de simpatie care l-a înconjurat în ultimele zile.

„Adevărul“: Povestiţi-ne cum a început totul?

Mircea Lucescu: Eram în Elveţia şi m-a durut rău stomacul. Am mers la doctor, i-am spus ce mă supără şi împreună ne-am dus la o clinică pentru investigaţii.

Acolo s-a descoperit că de fapt avusesem un infarct. Ce-i drept, mă duruse în capul pieptului cu câteva zile înainte, dar nu am dat importanţă. După verdictul medicilor din Elveţia, am decis să merg la Doneţk, pe propria răspundere.

Acolo s-a hotărât să fiţi operat?

Era aproape sigur că voi fi operat, dar mi s-a mai făcut un test complet de analize. M-au ţinut vreo oră la nişte aparate că aproape mi se făcuse frică. Am stat în nişte tuburi de ziceai că sunt într-un film SF. M-am simţit ca în Star Trek. Investigaţiile au arătat că de fapt au fost trei infarcturi.

Iar după operaţie?

Totul a fost OK. În două-trei zile sper să plec acasă. Evident, mi s-a cerut să fiu mai liniştit, să nu mă mai stresez, dar ştiu foarte bine că e  greu să faci asta la fotbal.

Deci nu renunţaţi?

Nici vorbă. N-am timp să mă opresc acum şi, sincer, dacă mă las de fotbal o să trăiesc degeaba. Va veni şi timpul când o să iau această decizie, dar vreau să simt eu că trebuie să fac asta, ori acum primul meu gând e să mă întorc pe bancă cât mai repede. La meciul cu Timişoara sper să fiu acolo.

Nu vreţi să vă mai odihniţi?

Crezi că adversarii mei se odihnesc? Toţi încearcă să profite acum de faptul că Şahtior nu are antrenorul valid. O să mă odihnesc când mă voi lăsa de fotbal şi, aşa cum am mai zis, o să am grijă de strănepoţi, că de nepoţi nu prea am avut timp.

Vi s-au prescris medicamente anti-stres?

Da. Şi anti-stres şi pentru somn, dar nu voi lua decât o perioadă. Nu am de gând să ajung o legumă, să depind de medicamente. Medicamentul meu e fotbalul. Ăsta mă vindecă de toate.

Familia, suporterii s-au speriat rău.

Ştiu. Nu am mai văzut-o pe Nely aşa îngrijorată niciodată. Am rămas surprins de miile de mesaje pe care le-am primit, de reacţia oamenilor din ţară şi de aici. Le mulţumesc tuturor şi îmi pare rău că le-am dat emoţii. Îi asigur şi că voi încerca să le mai fac bucurii, pentru că eu tot ce fac, fac pentru cei de lângă mine. Pentru mine nu mai am nevoie de nimic. Totul e pentru ei.

Şi Răzvan a fost foarte stresat.

Ştiu. Am vorbit cu el, doar e băiatul meu. El trebuie să se preocupe însă de alte lucruri. E selecţioner, e la început, are mult de muncă. Vin meciuri grele, iar fotbalul românesc are nevoie de rezultate.

Măcar cât mai staţi în spital, o lăsaţi mai moale cu fotbalul? 

Da. Păi nu pot fi la antrenamente. Însă nu am renunţat deloc. Am reviste cu mine, fac scheme, planuri. Nu dorm toată ziua. Nely ar vrea să nu mai vadă nicio hârtie în mâinile mele, dar e imposibil.

A făcut echipa din spital

Fără Mircea Lucescu, dar şi fără Raţ (accidentat), Şahtior Doneţk a debutat cu dreptul în noua ediţie de campionat. „Minerii” au învins cu 3-0 formaţia Krivbass, prin golurile lui Jadson (2), Agakhova. Şahtior a jucat în formula: Piatov - Srna, Cigrinsky, (Chyzhov, 58), Kucher, Şevciuk - Hübshman, Jadson, Willian, Ilsinho, (Gladki, 68) - Adriano, Agakhova (Gai, 58). Lucescu a făcut echipa şi i-a transmis-o secundului Alexandru Spiridon, apoi a urmărit meciul la televizor şi a ţinut legătura cu celălalt secund.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite