Meciurile naţionalei, prilej de „regulat“ fanii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Incidentele de la partida România – Uruguay au stricat un rezultat remarcabil obţinut de naţionala lui Victor Piţurcă în faţa campioanei Americii de Sud.

Moda bătăilor pe stadioane pare să fi prins şi în România, însă dacă până deunăzi incidentele erau între suporterii formaţiilor adverse, acum conflictele sunt între fani şi forţele de ordine. S-a întâmplat şi la partida România- Uruguay, scor 1-1, lucrurile degenerând în repriza secundă.

Jandarmeria şi firma de pază BGS au intervenit în forţă în Peluza Sud, agresând câteva zeci de fani. În ciuda faptului că pe lângă nucleul revoltaţilor, care era alcătuit de fapt din membri de galerii, în respectivele sectoare se aflau femei şi copii, care n-aveau nicio legătură cu conflictul, forţele de ordine au luat totul, încă o dată, nefăcându-se nicio distincţie între beligeranţi şi oamenii normali.

 Maxi Pereira (numărul 5) şi Marius Niculae

image

Cum era de aşteptat, agresorii se disculpă sau pasează vina în curtea celorlalţi.„Vreau să lămuresc două lucruri. Toată lumea a spus că respectivii fani fac parte din galeriile lui Dinamo, Steaua sau Rapid, dar nu este aşa. Este, de fapt, vorba despre 40 de fani ai Universităţii Craiova, care au venit la meci special pentru asta. Noi am încercat doar să calmăm spiritele, iar Jandarmeria a intervenit în forţă atunci când s-a trecut la ruperi de scaune. Tot jandarmii au dat şi cu gaze, pentru că noi nu avem în dotare aşa ceva", a afirmat Antoniu Ungureanu, responsabilul în relaţia cu presa al firmei BGS. Din partea Jandarmeriei n-a fost nicio reacţie oficială, dar ieri s-a descoperit că în mijlocul suporterilor se aflau şi fani cu antecedente neplăcute pe stadioane.

Trei fani sancţionaţi

Unul dintre ei este cel poreclit Poştaşul, care în 2006 a intrat pe teren la un meci Universitatea Craiova - Dinamo, încercând să-i arunce lui Claudiu Niculescu un fular în faţă.

„Poştaşul a fost amendat cu 1.000 de lei şi a primit interdicţie şase luni pe stadioane. Au mai fost doi suporteri sancţionaţi pentru tulburarea liniştii publice. Cred că Jandarmeria a dorit să dea un exemplu", a dezvăluit Gabi Blondu, liderul fanilor craioveni.

Tot el susţine că n-a încălcat nicio lege:„Noi eram în peluză cu o pancartă pe care scria Ştiinţa nu moare. Jandarmii au vrut să ne-o ia, dar nu le-am dat-o. Apoi a apărut unul cu FRF, iar atunci s-a intrat în noi. A fost care mai abuzivă măsură luată vreodată. N-am încălcat nicio lege, nu era mesaje rasiste sau injurioase. De altfel, tocmai de aceea cei trei au fost amendaţi pentru tulburarea liniştii publice. N-aveau la ce să-i încadreze".

Pancarta care a dezlănţuit „măcelul" conţine a bannerul „FRF = RMCG" şi „Aceeaşi mizerie", iar ofiţerul de siguranţă al FRF susţine că forul condus de Mircea Sandu a anunţat înaintea meciului că pe stadion nu sunt permise decât bannere cu mesaje tricolore. 

"Deşi am două suspendări de câte şase luni, îmi venea să intru în teren! Reacţia de după afişarea acelui banner este un ceauşism. "
Mihnea Ionescu
lider galerie Dinamo

2.850
de lei este suma amenzilor date celor trei suporteri, care au primit şi interdicţie pe stadioane între şase luni şi un an.

Torje şi-a luat ţeapă cu tricoul lui Forlan

Refuzat. Mijlocaşul lui Udinese şi-a dorit foarte mult să facă schimb de tricouri cu vedeta Uruguay-ului. Piticul a mers până acolo încât în ultimele minute a stat numai în preajma atacantului sud-american, pentru a nu-l rata la finalul meciului. Forlan l-a refuzat însă pe Torje şi a plecat cu tricoul la vestiare.

Torje şi Godin, într-un moment romantic   Foto: marian vilău



Blestem. Ambii fundaşi stânga pe care România i-a avut în lot s-au accidentat. Primul a fost Grecu, care a suferit o întindere la încălzire, iar cel de-al doilea Latovlevici, care a cedat la pauză. „E blestemul lui Raţ", a comentat cu umor cineva, aducând aminte că Piţi nu l-a convocat pe care era căpitanul naţionalei.

Laude. Selecţionerul Victor Piţurcă l-a lăudat pe Adrian Mutu, spunând despre el că s-a comportat precum Cavani. „A înţeles că trebuie să facă şi faza defensivă, lucru pe care la echipa de club nu-l face. A alergat mult, dar l-a văzut şi în apărare, aşa cum l-am văzut şi pe Cavani la uruguayeni", a declarat Piţurcă.

Soluţii. Piţi s-a declarat mulţumit şi de rezultat şi de cum s-au comportat jucătorii convocaţi. „Mai căutăm soluţii şi la meciurile viitoare, astfel încât la startul preliminariilor să fim în cea mai bună formulă", a spus el. România mai joacă un amical pe 30 mai, în deplasare, contra Elveţiei, apoi unul cu Austria, iar la 7 septembrie debutează în campania de calificare la CM 2014. 

Remarcat. Cel mai bun om al meciului de miercuri, uruguayanul Edison Cavani, a remarcat jocul lui Gabi Torje. „Mi-a plăcut micuţul care joacă în Serie A", a spus starul lui Napoli. Şi Piţurcă s-a declarat mulţumit de prestaţia lui Torje. „Sper ca antrenorul de la echipa de club să vadă cum joacă Torje la naţională", a spus selecţionerul.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite