Meciurile din Primera Division se vor putea desfăşura şi luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Realul lui Cristiano Ronaldo va juca şi luni în campionat
Realul lui Cristiano Ronaldo va juca şi luni în campionat

Federaţia Spaniolă de Fotbal (RFEF) a decis că, începând din luna februarie, meciurile din Primera Division ar putea să se desfăşoare şi în zilele de luni, nu numai sâmbătă şi duminică, informează AFP.

De asemenea, potrivit acestei reforme, decisă, marţi, de Comitetul Director al RFEF şi care va intra în vigoare în luna februarie, meciuri din liga a doua spaniolă ar putea fi fixate în zilele de vineri.

Campionatul Spaniei se alătură astfel altor mari campionate europene, Premier League (Anglia), Bundesliga (Germania) şi în curând Il Calcio (Italia), care organizează meciuri şi în zilele de vineri şi luni. În Franţa, partidele din campionat se vor desfăşura în continuare sâmbăta şi duminica.

La începutul lunii ianuarie, Liga Italiană de Fotbal a anunţat că nu exclude ideea programării unor meciuri din campionat în zilele de vineri şi luni, pentru a ajuta echipele care evoluează în competiţiile europene. O astfel de modificare a calendarului ar putea fi concretizată în următoarele luni.

Federaţia spaniolă a anunţat că acordul semnat cu Liga Profesionistă de Fotbal prevede că meciurile vor putea fi programate în zilele de luni numai la cererea cluburilor.

Vicepreşedintele RFEF, Javier Tebas, a explicat luarea unei astfel de decizii prin faptul că, din punct de vedere financiar, cluburile spaniole erau "dezavantajate" de contractele de televizare în raport cu grupările germane sau engleze.

Campionatul Spaniei a mai organizat meciuri în zilele de luni în perioada 1996-1998.


Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite