„Meciurile cu Austria şi Serbia, decisive”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secundul naţionalei României, Ştefan Iovan, crede că de cele două partide depinde continuitatea lui Piţurcă la naţională, dar şi calificarea noastră la Campionatul Mondial din 2010. România va întâlni Serbia pe 28 martie 2009, pe teren propriu, în timp ce meciul cu Austria se va juca în deplasare, pe 1 aprilie.

Adevărul: Cum se vede meciul acum?

Ştefan Iovan: Eu consider că a fost un rezultat echitabil. Am văzut că au fost mulţi nemulţumiţi că am fi făcut pasul înapoi în repriza secundă. E nedrept, pentru că noi am pregătit echipa pentru a specula greşelile din apărarea lor. Asta am şi făcut timp de 20-25 de minute, dar am căzut fizic. Cât am avut potenţă fizică, totul a mers bine.

Şi-apoi?

Ei au preluat iniţiativa pentru că au jucători care stau mult mai bine din punct de vedere fizic. Sigur, Franţa şi are mai mulţi jucători valoroşi, de Liga Campionilor. Cert e că nu noi ne-am retras, adversarul ne-a făcut să ne retragem.

Cum vi se pare grupa noastră după acest meci?

E o grupă unde s-au pierdut multe puncte şi se vor mai pierde. Orice rezultat contează acum. Tot ce ne dorim noi e ca la următorul meci, în primăvară, să fie toţi jucătorii apţi, să nu mai avem probleme cu accidentările. De exemplu, acum s-a văzut la Mutu şi Chivu că au avut în ultima perioadă probleme cu accidentările, iar Rădoi şi Codrea ne-au lipsit.

S-a vorbit mult despre o despărţire de Piţurcă în cazul unui eşec al naţionalei cu Franţa. A existat această posibilitate?

Nu cred că s-a pus problema. Dacă era un rezultat catastrofal, aveam şi noi mândrie, orgoliu… Dar cred că nu e cazul să vorbim despre aşa ceva. Să vedem ce se întâmplă la meciurile cu Serbia şi Austria. Cred că după aceste meciuri o să ştim, în bună măsură, cum stăm.

E şi locul doi un obiectiv pentru noi?

Nu, mai ales că e o grupă atât de disputată. E posibil ca echipa care termină pe locul doi să nu aibă îndeajuns de multe puncte pentru a merge la baraj. Dacă ne uităm la clasament, între România şi primul loc e o distanţă de doar două puncte, deci totul e posibil.

Franţa mai pierde puncte?

Eu cred că da. Se pot pierde puncte şi la Feroe, de exemplu. Aţi văzut meciul Austriei acolo (n.r. – 1-1).

image

Rezultatul a fost totalmente la mâna noastră. Dacă reuşim şase puncte cu Serbia şi Austria, avem şanse reale de calificare.

image


Victor Piţurcă,
selecţioner România

image

Avem în continuare şanse la calificare, dar trebuie neapărat să câştigăm meciul cu Serbia

image


Ionuţ Lupescu,
director general al FRF

România: Lobonţ - Ogăraru, Tamaş, D. Goian, Raţ - G. Mureşan, Chivu - Fl. Petre (G. Bucur 75), Cociş, Mutu (F. Costea 75) - Marica. Antrenor: Victor Piţurcă.

Franţa: Mandanda - Sagna, Boumsong, Abidal, Evra – A. Diarra, Toulalan - Ribery (Briand 90), Gourcuff, Malouda (Benzema 39) - Henry. Antrenor: Raymond Domenech

Stadionul “Farul”: 17.000
Au marcat: Fl. Petre 5, D. Goian 17 / Ribery 38, Gourcuff 69
Arbitru: Frank de Bleeckere (Belgia)

Clasament, grupa a 7-a

Insulele Feroe – Austria 1-1
Au marcat: Lokin 47 / Stranzl 49

Serbia – Lituania  3-0
Ivanovici 7, Krasici 33, Zigici 83

România – Franţa  2-2
Fl. Petre 5, D. Goian 17 / Ribery 38, Gourcuff 69

1.     Serbia    3    2    0    1    6-2    6
2.     Lituania    3    2    0    1    5-3    6
3.     Austria    3    1    1    1    4-4    4
4.     Franţa    3    1    1    1    5-6    4
5.     România    3    1    1    1    3-5    4
6.     Feroe    3    0    1    2    1-4    1

Urmează meciurile: Lituania - Insulele Feroe, Austria - Serbia (15 octombrie), România - Serbia, Lituania - Franţa (28 martie 2009)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite