Meci de vacanţă cu final de thriller

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Meci de vacanţă  cu final de thriller
Meci de vacanţă cu final de thriller

Moldovenii s-au calificat, deşi au încheiat partida cu un mijlocaş în poartă.FC Vaslui merge în play-off-ul Ligii Europei, după 2-0 în tur cu Omonia şi 1-1 la Nicosia.

Citiţi şi :  Filmul meciului - FC Vaslui s-a calificat în turul 4 al Ligii Europei

Căldură incredibilă în Cipru. Partida cu Omonia s-a jucat la 39 de grade! “Jucăm în orice condiţii şi ne calificăm”, spunea patronul Adrian Porumboiu înainte de meci.

Şi nu s-a înşelat! Mai ales că antrenorul Cristi Dulca a fost şi el inspirat la Nicosia: a preferat o tactică defensivă, care a funcţionat perfect. De altfel, şi rolul protarului Kuciak a fost unul important în prima repriză. Goalkeeperul a reuşit să închidă poarta la desele incursiuni în careu ale lui Konstantinou, cel mai experimentat jucător al Omoniei.

Dacă oaspeţii nu au reuşit să înscrie, atunci Vasluiul a spart gheaţa. După o super-execuţie a lui Wesley. Brazilianul l-a învins pe Kotsolis cu un şut de la 20 de metri, din lateral stânga. Mingea a lovit, mai întâi, bara, apoi a intrat în poartă. Ciprioţii nu au cedat.

Au reuşit să egaleze din penalty, prin Zurawski. Dar, în zadar! Era deja minutul 82, iar nervii s-au încins. Suporterii Omoniei au arucat cu obiecte pe teren, ţinta acestora fiind portarul Kuciak.

Slovacul nu şi-a stăpânit nervii şi la rându-i a aruncat cu un obiect în tribune, fiind eliminat. Cum vasluienii îşi efectuaseră deja toate schimbările în poartă a intrat Genchev! N-a avut însă emoţii, mai ales că, aproape imediat, şi un cipriot, căpitanul Charalambous, a fost şi el eliminat.

Gata să-i ia banii lui Porumboiu

După calificarea obţinută aseară, jucătorii moldoveni sunt foarte aproape de a câştiga prima fabuloasă, de 500.000 de euro, promisă de Porumboiu. Totuşi, elevii lui Dulca mai au un test de trecut, play-off-ul Ligii Europei.

Cu cine pot juca?

FC Vaslui nu va beneficia de statutul de cap de serie la tragerea la sorţi pentru play-off-ul Ligii Europei, programată la 7 august.  Astfel, moldovenii pot avea parte de un adversar dificil: Werder Bremen, Villareal, AS Roma, PSV, Zenit, Benfica, Valencia. Hapoel Tel Aviv şi Metalist Harkov sunt echipele mai accesibile cu care pot juca elevii lui Dulca.

1 - 1

Omonia: Kotsolis - Davidson, Patsatzoglu, Alabi, Charalambous - Grammozis (’55 Kiriakos), Wenzel, Aguiar, Aloneftis (’60 Efrem) - Zurawski, Konstantinou. Antrenor: Takis Lemonis

FC Vaslui: Kuciak - Buhuş, Cânu, Zubar, Bălace - Gerlem (’66 Gîngioveanu), Pavlovic, Genchev, Wesley (’87 Zmeu) - Burdujan, Temwanjera (’73 N. Jovanovici).

Antrenor:  Cristian Dulca

Au marcat: ’84 Zurawski / ’60 Wesley

Eliminări: ’87 Kuciak, ’93 Charalambous

Stadionul „GSP“: 22.000

Arbitru: Paolo Tagliavento

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite