Mazilu, iar la naţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mazilu, iar la naţională
Mazilu, iar la naţională

Atacantul lui Arsenal Kiev e în vederile lui Răzvan Lucescu pentru partidele din septembrie. Apropierea dublei cu Franţa (5 septembrie) şi Austria (9 septembrie) intensifică şi activitatea selecţionerului Răzvan Lucescu.

Lucescu jr trebuie să anunţe astăzi lista stranierilor care vor fi chemaţi la naţională pentru aceste acţiuni, aceasta putând suferi modificări în funcţie de accidentări sau de forma fotbaliştilor. ­FIFA obligă însă federaţiile să comunice cluburilor numele jucătorilor care pot fi chemaţi la naţională şi de aceea Răzvan trebuie să aibă un lot conturat.

Ca noutate faţă de jucătorii la care a apelat până acum, în meciurile cu Lituania şi Ungaria, pe lista antrenorului se află Ionuţ Mazilu. Atacantul lui Arsenal Kiev a avut un început bun de campionat, reuşind să înscrie trei goluri în campionatul Ucrainei, fapt ce a atras atenţia staffului federal, care l-a urmărit la câteva partide. “

E adevărat că Mazilu este pe lista noastră şi mă bucur foarte mult că şi-a revenit şi marchează la Kiev. E important pentru el, dar şi pentru naţională să meargă în continuare în ritmul ăsta”, a afirmat Răzvan Lucescu.

În planul gândit de Lucescu, Mazilu ar fi dublura lui Marica pe postul de vârf împins, în condiţiile în care Dănciulescu poate juca şi pe poziţia pe care în mod normal ar evolua Mutu. Fostul rapidist, împrumutat de Dnepr­ la Arsenal Kiev, are zece selecţii la naţională şi două goluri marcate, dar n-a mai jucat sub tricolor din 2007.

Ghionea scapă de suspendare

Eliminat în partida din Feroe, Sorin Ghionea a primit patru etape de suspendare, pe care le-a ispăşit în meciurile cu Franţa, Serbia, Austria şi Lituania. În aceste condiţii, căpitanul Stelei ar putea reveni la echipa naţională, însă e puţin probabil ca el să fie convocat de Răzvan Lucescu. Acesta va miza probabil tot pe fundaşul Marius Constantin, ca rezervă a lui Mirel Rădoi, fiind mulţumit de randamentul rapidistului.

Lista stranierilor lui Răzvan Lucescu

Fundaşi: Cristian Săpunaru (Porto), Cristian Chivu (Inter), Mirel Rădoi (Al Hilal), Dorin Goian (Palermo), Răzvan Raţ (Şahtior), Mihăiţă Neşu (Utrecht)

Mijlocaşi:
Paul Codrea (Siena), Tiberiu Ghioane (Dinamo Kiev), Max Nicu (Hertha)

Atacanţi: Ciprian Marica (Stuttgart), Adrian Mutu (Fiorentina), Ionuţ Mazilu (Arsenal Kiev)  

Cu Franţa va fi meciul 600 al naţionalei!

Meciul 1
08.06.1922

Iugoslavia – România1-2 Cupa „Regele Alexandru I“

Meciul 100
06.07.1947

Bulgaria – România  2-3 Cupa Balcanică

Meciul 200
28.04.1970

Franţa – România 2-0 Amical

Meciul 300
14.04.1982

Bulgaria - România 1-2 Amical

Meciul 400
03.04.1991

Elveţia - România  0-0  preliminarii CE

Meciul 500
26.04.2000

România – Cipru 2-0 amical

Bilanţ: 599 de meciuri, 269 de victorii,  147 de egaluri, 183 de înfrângeri, golaveraj 1008-784

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite