Max Nicu: „O să mâncăm pământul!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Max Nicu: „O să mâncăm pământul!“
Max Nicu: „O să mâncăm pământul!“

Max Nicu se află în faţa primului mare meci la echipa naţională. Mijlocaşul de la Hertha Berlin se declară un fan al selecţionerului, pe care îl vede drept un frate şi pentru care „va muri pe teren“. Nu a durat mult până ca Răzvan Lucescu să intre în inimile jucătorilor de la prima reprezentativă. GALERIE FOTO - Plimbarea "tricolorilor" prin Paris

Chiar şi un fotbalist învăţat cu sobrietatea din Bundesliga precum Nicu a fost impresionat de metodele de motivare ale lui Luceescu jr. Calm, concentrat, dar deloc încordat a apărut Max Nicu la plimbarea de ieri a naţionalei de pe cel mai celebru bulevard al Parisului, Champs Elysees. Jucătorul de 26 de ani şi-a adus aminte de o vacanţă petrecută alături de prietena sa în capitala Franţei.

„Am mai fost pe aici, cu iubita mea. Mi-a plăcut mult şi mă bucur să revăd aceste peisaje. Bine, acum sunt şi cu treabă la Paris“, au fost primele cuvinte ale lui Max de la coborârea din autocar. Deşi alţi colegi de-ai săi au preferat să cumpere suveniruri pentru apropiaţi, mijlocaşul Herthei s-a mulţumit doar cu privitul prin vitrine. S-a pozat alături de obiectivele turistice, dar gândul tot spre meciul de astăzi cu Franţa i-a zburat.

„Sper să fiu titular. Îmi doresc să joc cât mai mult. Mă simt bine printre tricolori, simt că pot face un meci bun. Acum, depinde şi de Răzvan ca eu să joc. Sincer, am lucrat cu diferiţi tehnicieni în cariera mea, dar antrenor ca el n-am mai întâlnit. Ştie să motiveze fotbalistul într-un mod remarcabil. Din acest punct de vedere, Răzvan e unic. Mă refer la discursul său de motivare. Dacă vezi un antrenor care, înainte de meci, spune «Intraţi pe teren şi vedeţi voi ce faceţi», atunci şi tu, ca jucător, te culci pe-o ureche. Cu Răzvan însă nu e aşa. Îţi vine să mănânci pământul“, a dezvăluit Max Nicu.

Gata pentru meciul vieţii

„Răzvan îşi aduce finii la echipa naţională“, au fost vorbele lui Cristi Borcea care l-au vizat pe stelistul Romeo Surdu. Jucătorul care are mari şanse de a evolua titular în faţa Franţei nu vrea să se gândească la astfel de răutăţi.

image

Surdu e pregătit să facă o partidă mare pe Stade de France



„Nu mă interesează pe mine ce spune unul sau altul. De fapt, nici nu e treaba mea să comentez vorbele unui patron de club. Eu sunt la naţională pentru a juca atât cât pot de bine. În cariera mea, am avut parte de momente mai grele decât aceste declaraţii ale lui Borcea“, a spus Surdu, referindu-se la prima sa experienţă de la Steaua, când nu a reuşit să se impună în echipă. Deşi se află la Paris alături de tricolori, Romeo a vorbit şi despre echipa de club. „Am început bine sezonul cu Steaua, dar au mai fost şi sincope. Trebuie să-mi pese de ce se întâmplă şi la club, pentru că de-acolo vin la naţională“, a mai spus ex-braşoveanul, care a preferat în permanenţă compania fostului său coleg de sub Tâmpa, Mihai Roman.

Îi laudă pe adversari

În ceea ce priveşte partida din această seară, Surdu este conştient de importanţa jocului: „Franţa este o echipă foarte bună. Partida de la Paris va fi cea mai tare pentru mine de când sunt la naţională. De fapt nu numai pentru mine, cred că şi pentru Răzvan. Pentru mulţi dintre noi, va fi meciul vieţii“.

La shopping pe Champs Élysées

Nici ploaia, nici vântul n-au putut să strice atmosfera jovială din cadrul lotului naţionalei. Oricât de înnorat ar fi la Paris, vremea pentru cumpărături nu este niciodată proastă. Tricolorii au ieşit ieri la o plimbare pe Champs Elysees, bulevardul parizian înţesat cu magazine de lux. Unii dintre ei au făcut şi cumpărături, dar după buget, conform salariului încasat la echipa de club. Cristi Chivu, cel mai solicitat jucător român pentru autografe şi poze, a dat o raită prin magazine, de unde a ieşit cu mai multe sacoşe.

„Briliantul“ a rămas la hotel cu Lucescu jr

La fel şi Ciprian Marica. Alţii au preferat să privească obiectivele turistice sau, pur şi simplu, să stea pe bancă şi să intre în discuţii cu trecătorii. „Adrian Mutu e aici cu voi?”, au întrebat cei mai mulţi curioşi, care au fost dezamăgiţi să afle că starul Fiorentinei a rămas la hotel, alături de selecţionerul Răzvan Lucescu.

În aceste condiţii, şefii delegaţiei noastre s-au numit secunzii Bogdan Stelea şi Ştefan Iovan. După aproape două ore petrecute în inima Parisului, jucătorii naţionalei s-au întors la hotel pentru masă şi pentru odihnă.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite