„Max Nicu nu este Mesia“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marius Lăcătuş crede că presiunea uriaşă de pe umerii românului de la Hertha Berlin ar putea să-i strice jocul cu Serbia. Majoritatea oamenilor de fotbal sunt de părere că Maximilian Nicu este doar un fotbalist bun, care nu poate fi considerat sub nicio formă salvatorul echipei naţionale.

Primul pas a fost făcut de Nicu odată cu evoluţiile bune din Bundesliga, acolo unde se află pe primul loc cu echipa sa, Hertha Berlin.

I-a atras atenţia selecţionerului Victor Piţurcă, acesta convocându-l pentru meciurile cu Serbia şi Austria într‑un moment în care naţionala avea nevoie de mijlocaşi polivalenţi şi de valoare.

Odată cu dobândirea cetăţeniei române de către Nicu, au început şi discuţiile în jurul fotbalistului despre care nu se ştiu prea multe şi de la care se aşteaptă rezultate bune.

Exact acest lucru îl deranjează pe Victor Piţurcă. Presiunea este supărător de mare pe umerii fotbalistului care debutează la echipa naţională la un meci cu o asemenea importanţă, jocul cu Serbia. Acest lucru l-a precizat şi antrenorul Stelei.

„Tricolorii“ nu-l cunosc pe Nicu

„Nu trebuie să ne gândim acum, aşa cum a spus şi el, «a coborât Mesia pe pământ», «a venit salvatorul naţionalei». E un jucător cu calităţi foarte bune, să vedem dacă va juca şi sunt sigur că el va încerca să joace cât mai bine.

Toate aceste discuţii ar putea pune o presiune suplimentară asupra lui înaintea partidei şi tracul de la echipa naţională s-ar putea să apară“, a spus Marius Lăcătuş, care a mai adăugat că lotul lui Piţurcă este cel care contează.

Emeric Ienei a adus în discuţie faptul că jocul lui Max Nicu nu este cunoscut printre tricolori şi că în acest moment relaţiile de joc dintre el şi viitorii colegi sunt inexistente.

„Depinde de necesităţile echipei naţionale. Dacă are valoare mare, atunci el nu va avea probleme în a se impune. Un jucător de valoare doreşte să joace în reprezentativă.

El vrea să intre ca titular. Nu degeaba va depune jurământul pentru obţinerea cetăţeniei. Cred că o să dea totul pe teren“, ne-a declarat fostul antrenor al echipei naţionale Emeric Ienei.

Aşteptări

Maximilian Nicu nu trebuie văzut de suporteri ca salvatorul echipei naţionale, valoarea lui urmând să decidă locul pe care-l va ocupa în planurile lui Victor Piţurcă. Aceasta este părerea oamenilor de fotbal care cred că românul de la Hertha nu s-a zbătut degeaba pentru obţinerea cetăţeniei.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite