Mario Monti: "Fotbalul italian ar trebui suspendat doi sau trei ani"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul italian Mario Monti a declarat că "fotbalul ar trebui suspendat doi sau trei ani", din cauza scandalului meciurilor trucate, "Calcioscommesse", care a zguduit Italia după arestările de luni.

"Oare o suspendare a acestui joc pentru doi sau trei ani nu ar fi favorabilă pentru maturitatea concetăţenilor noştri?", a declarat Monti, după o întâlnire cu premierul polonez Donald Tusk. "Nu sunt pe cale să fac o propunere guvernamentală, ci vorbesc de o dorinţă pentru care o resimt de mult timp în calitate de pasionat al fotbalului. Este trist când o lume care ar trebui să exprime mari valori se arată concentrată pe aspecte precum trădarea, ilegalitatea şi falsitatea", a adăugat el.

Un ordin de arestare a fost emis pe numele fostului portar al echipei Petrolul Ploieşti, Matteo Gritti, în timp ce căpitanul formaţiei Lazio, Stefano Mauri, a fost deja reţinut, în cazul de meciuri trucate "Calcioscommesse", internaţionalul Domenico Criscito fiind audiat la centrul de antrenament al Italiei şi apoi nereţinut în lotul pentru Euro.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite