Drama lui Ion Marin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Drama lui Ion Marin
Drama lui Ion Marin

„Săpăligă” a acceptat oferta lui Al-Ettifaq pentru a avea banii necesari tratamentelor fetiţei sale. Dincolo de bani, nume şi performanţe, fiecare om din fotbal ascunde un secret.  

Citiţi şi:


Drama familiei lui Ion Marin a început în 1996. El şi soţia sa, Elena, alături de care este din 1978, îşi mai doreau un copil. O aveau pe Delia, însă voiau şi un băiat.

Dumnezeu a vrut însă să fie tot fată. Denisa Alexandra s-a născut în 1996, dar, din păcate, cu o malformaţie congenitală gravă. Fetiţa a venit pe lume cu aşa numitul „bot de lup”, o malformaţie a cavităţii bucale, un defect fizic major.

„Săpăligă” a avut un şoc încă de la început, întrucât medicii nu voiau să-i arate copilul! Din acel moment antrenorul şi soţia sa au început o luptă cu destinul pentru a-i oferi Denisei o viaţă normală.

Transpus în plan financiar, acest lucru a însemnat zeci, poate sute de mii de euro daţi la doctori, pentru tratamente şi operaţii. Pentru a i se corecta defectul, micuţa a suferit câteva intervenţii chirurgicale, la Londra şi la New York.

Ion Marin a fost nevoit să cheltuiască toţi banii strânşi pentru a-şi ajuta fiica. Spre norocul lui, avea şi o firmă de transporturi care mergea bine şi care îi aducea un profit bun. Astfel, a putut suporta toate cheltuielile.

Ia doar 200.000 de dolari

Apoi, mai erau şi banii din fotbal. Socotit de mulţi un tehnician supus, care nu iese din cuvântul patronului, „Săpăligă” a încercat de fapt să aibă mereu de muncă pentru a avea banii necesari tratamentelor fiicei sale.

Şi tot din acest motiv a acceptat oferta celor de la Al-Etiffaq, una mult sub preţul pieţei arabe. Saudiţii i-au dat 200.000 de dolari pentru şase luni. Prin comparaţie, Olăroiu are un salariu anual de 2,2 milioane de euro la Al-Saad.

image

Denisa (centru), alături de părinţii săi   Foto: Gazeta sporturilor



Puţină lume ştie că fostul tehnician al lui Dinamo e un tip modest şi nu are nimic în comun cu luxul afişat de alţi antrenori. N-are vilă şi case de vacanţă. Stă într-un apartament din Bucureşti şi conduce o Skoda Octavia.

Pentru Ion Marin, cel mai fericit moment din ultimii ani n-a fost legat de vreun meci câştigat cu Farul sau cu Dinamo, ci atunci când, anul trecut, cealaltă fiică, Delia, măritată, i-a dăruit un nepoţel.

Denisa Marin are 13 ani

În acest moment, Denisa Marin este mult mai bine. Are 13 ani şi studiază la o şcoală specială din Capitală. Majoritatea timpului îl petrece cu copiii, iar acasă stă cu mama sa. „Săpăligă” s-a despărţit greu de ea când a plecat în Arabia Saudită şi aşteaptă vacanţa de iarnă a copiilor pentru a o aduce la el, la Dammam. 

image

Ion Marin şi secundul său, Gheorghe Mihali, au făcut cunoştinţă cu fotbaliştii lui Al-Ettifaq Dammam  Foto: Adevărul  


Ajutat şi de Dan Petrescu

Pentru una dintre operaţiile suferite de fiica lui Ion Marin, tehnicianul a primit ajutor şi din partea lui Dan Petrescu.

Pe perioada spitalizării Denisei în capitala Angliei, „Bursucul” i-a oferit lui „Săpăligă” apartamentul pe care îl avea în Londra.

Şi fraţii Becali l-au ajutat pe Ion Marin, atunci când acesta a avut nevoie.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite