Marica, lui Stark: „Eşti un găozar!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ciprian Marica
Ciprian Marica

După ce a marcat golul de 1-1 în meciul cu Hamburg (pierdut cu 2-4), atacantul român al lui Stuttgart a avut o reacţie necontrolată, fiind eliminat pentru că l-a înjurat pe central. Arbitrul Wolfgang Stark a declarat că a fost făcut „găozar“ de Marica, care nici măcar nu şi-a cerut apoi scuze. Nouarul „şvabilor“ i-a supărat şi pe oficialii clubului, care vor lua măsuri.

Când tocmai părea că şi-a revenit din pasa proasă, atât la club cât şi la naţională, Ciprian Marica a dat cu bâta-n baltă. Atacantul român al lui VfB Stuttgart şi-a lăsat echipa în zece la meciul cu Hamburg, după un start excelent de partidă, în care reuşise chiar să marcheze al treilea său gol al sezonului în Bundesliga.

Totul a pornit de la un avertisment primit de colegul său, Niedermeier. Marica a fugit 30 de metri spre centralul Wolfgang Stark, pentru a protesta, primind şi el un galben. Detaliile conversaţiei ulterioare au fost dezvăluite de arbitrul de 41 de ani în ziarul „Bild". „După ce l-am avertizat, a reacţionat nervos şi m-a făcut «găozar». N-am avut ce să-i mai fac!", a justificat Stark „roşul" lui Marica. Apoi, acelaşi arbitru a mai spus că românul nu şi-a cerut scuze după meci. Internaţionalul neagă însă că ar fi folosit acest cuvânt în discuţia cu arbitrul german.

„Va plăti pentru asta!"

Acum, nouarul „şvabilor", care a fost eliminat şi în ultimul meci din Liga Europa, cu Getafe, pentru că şi-a tras de ureche un adversar, va fi pedepsit de club. „A fost o mare greşeală din partea lui. Dacă ai deja un galben pentru proteste, trebuie să pleci de lângă arbitru. Va plăti pentru asta", a declarat, tot în „Bild" managerul general al lui Stuttgart, Fredi Bobici.

Stark este arbitru de Cupă Mondială

Antrenorul Jens Keller a sărit şi el la gâtul lui Marica. „Indiferent ce ar fi spus, aşa ceva nu ar trebui să i se întâmple unui jucător de nivelul şi experienţa sa. Eliminarea lui s-a dovedit până la urmă decisivă în economia jocului", a spus Keller. Deşi are un trecut presărat cu multe erori de arbitraj şi nu de puţine ori a fost criticat în termeni duri, lui Wolfgang Stark nu i se poate reproşa nimic în legătură cu meciul Hamburg - Stuttgart, este de părere presa germană. Vârful de carieră în arbitraj al funcţionarului bancar, cu ecuson FIFA din 1999, l-a reprezentat Cupa Mondială din această vară. La turneul final sud-african, Stark a arbitrat trei meciuri: Argentina - Nigeria în Grupa B, Slovenia - Anglia în „C", şi Uruguay - Coreea de Sud în optimi.

Marica: „Cine mă cunoaşte, ştie că pun preţ pe maniere!“

Românul a dezminţit ieri că i-ar fi adresat cuvântul „găozar” centralului Wolfgang Stark. „Am auzit şi eu ce a spus. Cine mă cunoaşte, ştie însă că pun preţ pe maniere şi deci nici prin vis nu mi-ar trece să insult aşa un arbitru”, a declarat Marica, citat de „Stuttgarter Zeitung“. Totodată, atacantul de 25 de ani şi-a făcut „mea culpa”: „Nu trebuia să mă angajez într-o discuţie cu arbitrul, trebuia să tac. M-am enervat pentru că doi jucători de la Hamburg faultaseră similar, şi nu au fost avertizaţi”.

“Dacă diminuezi aiurea şansele echipei tale, atunci nu ai cum să scapi nepedepsit."
Fredi Bobici manager general  VfB Stuttgart

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite