FOTBAL: Marian Iancu: "Din nefericire, echipa atât poate în acest moment"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTBAL: Marian Iancu: "Din nefericire, echipa atât poate în acest moment"
FOTBAL: Marian Iancu: "Din nefericire, echipa atât poate în acest moment"

Patronul lui FC Timişoara, Marian Iancu, a declarat, aseară, după întâlnirea cu VfB Stuttgart, scor 0-0, că se aştepta la un asemenea deznodământ şi consideră că gruparea bănăţeană a ratat calificarea în grupele Ligii Campionilor din cauza lipsei de experienţă şi valoare a unora dintre jucători.

"S-a întâmplat ceea ce era de aşteptat, oricum a fost un risc asumat. Din nefericire, această echipă atât poate în acest moment. Sper să învăţăm ceva din aceste patru meciuri pe care le-am disputat împotriva unor adversari de calibru. A fost o experienţă binevenită şi vom încerca să fim mai buni în viitor. Tactica noastră? Este bine să joci ce poţi, tactica am alcătuit-o în funcţie de calităţile jucatorilor pe care îi avem la dispoziţie", a opinat finanţatorul lui FC Timişoara.

Iancu este de părere că formaţia antrenată de Ioan Ovidiu Sabău a plătit tribut lipsei de experienţă în competiţiile europene: "Sunt jucători precum Curtean, Bourceanu sau Ionescu care, cu puţin timp în urmă, evoluau în Liga a II-a. Apoi, avem câţiva tineri care provin din pepiniera clubului. Nu poţi să emiţi pretenţii prea mari în astfel de condiţii. Doar 3-4 fotbalişti din actualul lot pot face faţă în Liga Campionilor, ceilalţi se dăruiesc, dar atât pot în momentul de faţă. Suntem lipsiţi de experienţă. Totuşi, nu trebuie uitat faptul că echipa a lipsit 16 ani din cupele europene".

Preşedintele Comitetului Director al lui FC Timişoara, Gheorghe Chivorchian, a declarat că elevilor pregătiţi de Sabău le-a lispit curajul în dubla cu Stuttgart şi a precizat că şi-ar dori o grupă accesibilă în Liga Europa, pentru a spera la o calificare în primăvara europenă. "Cred că puteam realiza mai mult, dar ne-a lipsit curajul, mai ales în meciul tur, pe care trebuia să-l abordăm într-o altă manieră. Suntem puţin dezamăgiţi de joc şi ne îngrijorează problema construcţiei. Avem un antrenor nou şi nu se pot remedia unele probleme într-un timp atât de scurt. După tragerea la sorţi vom discuta şi de Liga Europa. Trebuie să analizăm foarte obiectiv posibilităţile echipei şi abia apoi vom vorbi şi de obiective. Tot ce pot să spun este că ne dorim o grupă din care să putem spera la o calificare", a spus Chivorchian.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite