Marcel Tănase: „Nu te duce la Bucureşti!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marcel Tănase, tatăl mijlocaşului piteştean pentru care se bat Steaua şi Dinamo, spune că fiul său nu are ce căuta la un club din Capitală şi îi recomandă, în schimb, să meargă la o echipă din Serie A. Cristi Tănase e cel mai dorit jucător din Liga I, pentru semnătura sa luptându-se Steaua şi Dinamo, ambele alimentate de faptul că  n-ar mai vrea să continue la FC Argeş.

Retras undeva la ţară, Marcel Tănase, tatăl jucătorului de 22 de ani, trăieşte singur şi modest. E paznic de noapte la Institutul Pomicol din Mărăcineni (Argeş) şi la 49 de ani pare zgâlţâit profund de viaţă. Priveşte de la distanţă ascensiunea fiului său, la care a participat direct până în urmă cu patru ani, când drumul lui s-a despărţit de al familiei, spun unii, din cauza alcoolului.

„Sunt mândru când aud de el la televizor. Numai eu ştiu cât m-am chinuit când era mic. De la şase ani şi jumătate era înnebunit după fotbal. Trebuia să apelez mereu la nişte prieteni de la Bucureşti, care lucrau la Aeroportul Otopeni, pentru a-mi face rost de încălţări. Purta număr mic şi îi găseam tenişi doar de femei!”, povesteşte Marcel Tănase.

Acesta nu e deloc încântat de varianta ca fiul său să aleagă o echipă din Bucureşti: „Dacă ajunge în Capitală, se termină ca fotbalist. Ştiu că are o ofertă de la Inter Milano şi ar trebui să meargă acolo”.

Avea zece pe linie la şcoală

Bărbatul n-a lipsit la niciun meci jucat la Piteşti de fiul său, iar jocurile „tricolorilor” le-a „prins” pe toate la serviciu: „S-a întâmplat ca de fiecare dată când juca naţionala să fie tura mea. M-am uitat la televizor şi l-am susţinut de la televizor, ce să fac?”. ­Cristi Tănase ajunge la Mărăcineni o dată pe săptămână. Asta pentru că îşi construieşte o casă cu etaj, lângă curtea bunicilor.

image

Marcel Tănase trăieşte singur şi modest la Mărăcineni Foto: Adevărul

„Cristi n-a uitat de unde a plecat. Trece să mă vadă des. Mai are un frate vitreg, Ionuţ, dintr-o relaţie a fostei mele soţii”, spune tatăl fotbalistului piteştean, care îşi aminteşte cu plăcere de copilăria fiului său. „Nu întârzia niciodată acasă. Cum se însera era la uşă, chiar dacă toată ziua bătea mingea în curtea şcolii sau pe maidan. Cristi a fost premiant în primii patru ani de şcoală. Avea zece pe linie”, a punctat tatăl.

Inedit despre Cristi Tănase

-Porecla lui este Dodel.
-Fratele său vitreg, Ionuţ, e de profesie pompier.
-Mircea Lucescu l-a vrut la Şahtior, dar Argeşul a cerut pe el 1,5 milioane de euro.
-Gică Hagi l-a dorit şi el la Poli Timişoara.
-Victor Piţurcă l-a promovat la naţională, afirmând despre el că nu e cu nimic mai prejos decât Gourcouff.
-Este înnebunit după manele.
-Şi-a achiziţionat un BMW printr-un credit contractat de mama sa.
-Şi-a dat în judecată impresarul pentru că, susţine el, acesta i-a falsificat semnătura şi i-a prelungit cu încă un an contractul.
-În urmă cu câţiva ani intrase într-un anturaj dubios.
-Primul său antrenor, Nicolae Vameşu, spunea că Tănase stătea cu piciorul pe minge şi când mânca.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite